Primarul din Lieşti a câştigat procesul cu ANI

Primarul din Lieşti a câştigat procesul cu ANI
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După aproximativ patru ani de judecată cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a declarat în incompatibilitate, edilul comunei Lieşti, Iulian Boţ, a câştigat definitiv procesul împotriva inspectorilor de integritate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, marţi, ca nefondat recursul formulat de ANI împotriva hotărârii Curţii de Apel Galaţi, care îi dăduse primarului câştig de cauză. „Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva hotărârii nr. 32 F din 4 februarie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, potrivit soluţiei postată pe portalul Instanţei Supreme.

„S-a făcut dreptate. Am fost dus ca mielul la tăiere. Sunt pentru Liești și voi fi pentru Liești cât timp voi trăi. Voi continua proiectele pentru dezvoltarea comunei. De mâine voi fi alt om”, ne-a spus, ieri, primarul Iulian Boț.

Reamintim că Iulian Boţ a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iulie 2010 – 8 aprilie 2013, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al comunei Lieşti în Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul SC Apă Canal SA Galaţi, fiind acuzat că a încălcat astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003. Potrivit acesteia, „funcţia de primar, viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

ANI bagă-n sperieți edilii din Galați. Primul primar din ADI Serviciul Regional Apă declarat incompatibil

Citit 17604 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2018 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.