Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
4 comentarii

Ministerul Comunicațiilor a cumpărat din fonduri publice 43 de studii în valoare de peste 19 milioane de lei pentru fundamentarea strategiei eRomânia, aprobată prin HG în anul 2010, strategie în urma căreia a fost realizat un singur proiect - portalul eRomania, pe care statul a cheltuit 12 milioane euro, care nu este nici actualizat și nici folosit, arată un raport publicat în această săptămână de Curtea de Conturi, citat de Hotnews. Ministerul a cheltuit ineficient peste 31,3 milioane de lei în perioada 2007-2016 pe astfel de studii, unele pentru strategii care nu există și programe care nu au mai fost implementate. Culmea este că inspectorii recomandă ministerului să facă alte analize pentru a afla cum s-a ajuns aici și să ia măsuri ca astfel de situații să nu se mai repete.

Curtea de Conturi a publicat în această săptămână sinteza unui raport de audit al performanței pentru utilizarea fondurilor publice în achiziționarea și implementarea studiilor, proiectelor și programelor informatice cumpărate de Ministerul Comunicațiilor în perioada 2007-2016. Sinteza publicată acum pe site-ul Curții de Conturi a fost realizată de fapt în iulie 2017. Raportul face o trecere în revistă a studiilor cumpărate de minister din bani publici, unele fiind folosite pentru strategii eșuate sau inexistente ori pentru proiecte care nu s-au mai implementat niciodată.

Citit 1594 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 18:08

4 comentarii

 • postat de Iancu Jianul Marți, 17 Iulie 2018 08:07 188.24.201.*** Link la comentariu
  0
  0

  Pana la Dzeu te mananca sfintii. Unii l-au avut pe Sfantul Vadim gura de aur!, altii pe Haralambie Proorocul, si majoritatea parlamentarilor I-l au pe Sfantul Scaun... si nu se mai dezlepesc de el!
  Daca ar fi sa intre justitia chioara si corecta (nici cred ca exista justitie corecta 100% doar una privata... condusa libera)
  1mil si jumumatate ar fi colegi cu mustaciosul! Toapele s-ar vinde pe centura... iar AnaF. controlata pe toate o(ri)ficiile ce face cu bunurile si banii confiscati!

  Au innebunuit salcamii, si tu vrei sa fiu cuminte!??? Cu asa popor slab... niciodata!

  Raportează
 • postat de macarie banu Marți, 17 Iulie 2018 01:15 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  0

  adica bani publici furati...... prin proiecte executate doar pe hartie......e veche.......si mai nou,nu mai este condamnabila fapta....

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 12 Iulie 2018 12:21 95.76.3.*** Link la comentariu
  0
  16

  Sunt pagube foarte mari, Curtea de Conturi si-a facut datoria, ca dintotdeauna, inclusiv pe la Primaria Galati unde a constatat situatii asemanatoare.

  Intrebarea este:

  de ce nu a continuat finalizarea prin recuperarea acestor prejudicii punand la dispizititia justitiei, politiei si altor organe abilitate documentatia la care a muncit tot pe bani publici, dand termene de plata prejudiciilor celor vinovati?!!!

  La ce si cui ajuta aceste constatari de fraudare, prejudiciere a statului, daca faptuitorii nu sunt trasi la raspundere, basca sunt lasati in continuare pe aceleasi posturi, sau pur si simplu parasesc postul bine mersi ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic!

  In aceasta situatie te intrebi nedumerit:

  ce o mai fi si aceasta institutie care prinde hotul dar il lasa liber!?

  Sigur ceva este putred aici, ori imixtiunea politicului, ca si in justitie, aparand mafiotii acestor mafii numite partide, ori regulamentele acestei institutii nu sunt respectate cu sfintenie.

  O dovada ar fi ca marii mafioti care au distrus tara asta si au furat, ajungand la puscarie s-au gasit chichite legislative emise chiar de Parlament, scurtandu-le sederea la parnaie, fara recuperarea prejudiciilor!!!!

  Sa ne ai miram de ce tarisoara asta a ajuns in halul asta?!

  Si mai grav este ca populatia votanta cunoaste aceasta mizerie a politicienilor de 28 de ani, dar voteaza mereu cu capul in lighene, sticle cu ulei, zahar si pixuri, dupa care pleaca la cules capsuni si spalat batranii strainilor, femeile devenind carpele patronilor straini, toate pentru cativa euroi care prelungesc amagitor agonia prostiei acestui popor!

  Dumnezeu cu mila!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 12 Iulie 2018 08:43 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  12

  Metoda clasica si sigura de a SIFONA banii celor multi pentru "vilele" unora !!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.