Orice investiţie începe cu demolarea ”buncărelor” | Restructurare urbană

Orice investiţie începe cu demolarea ”buncărelor” | Restructurare urbană
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Orice restructurare urbană a Galaţiului începe şi continuă cu demolarea garajelor. Fie că a fost vorba de construcţia parcării cu loc de joacă din Micro 19, de parcarea din zona Ancora sau de aleea de acces cu locuri de parcare, parc şi loc de joacă aflate în curs de amenajare în Ţiglina II, a fost nevoie nu doar de dărâmarea garajelor, realizată de posesorii acestora, ci şi de o demolare a "beciurilor". Pe care foştii garajişti au lăsat-o în seama constructorilor.

Nici prima parcare multietajată din Galaţi, din vecinătatea blocului R6 din Mazepa, nu face excepţie. Este adevărat, lucrările de construcţie a parcării în sine nu au început. Deocamdată, se lucrează la devierea reţelelor.

Însă, aşa cum se poate observa din imagini, până la mutarea reţelelor de utilităţi este nevoie de îndepărtarea resturilor de garaje - fundaţii şi beciuri.

Unii gălăţeni sunt de părere că demolarea acestor adevărate "buncăre" n-ar trebui plătită din bani publici, ci decontată de proprietarii fostelor garaje, care, conform legii, ar fi trebuit să aducă terenul la starea la care era înainte de construcţia provizorie. Iar asta înseamnă şi eliminarea platformelor betonate şi a beciurilor.

Citit 6100 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2018 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.