Prin tranşeele ISPA: „Nu mai puteam intra în case”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“ISPA cu bis, dar fără aplauze”, articolul publicat joi de „Viaţa liberă”, a avut parte de reacţii din ambele părţi ale baricadei: de la Primărie – via constructor – şi de la cetăţenii care locuiesc pe strada Emil Racoviţă.

La capătul răbdării

Prima precizare a venit din partea domnului Sergiu Boşcăneanu, care locuieşte pe strada Racoviţă şi a ţinut să sublinieze că pietrişul turnat pe stradă a fost pus pe propria sa cheltuială.

„Nu mai puteam intra în curte fără să cărăm tot noroiul pe picioare. Şi-au bătut joc de noi cu lucrările de pe stradă”, ne-a declarat supărat, pe bună dreptate, dl Boşcăneanu.

Aproape 8 milioane de lei vechi l-a costat transportul, pietrişul şi mâna de lucru pentru a nu transforma propria curte într-o cocină. Nu l-a întrebat nimeni dintre autorităţi de sănătate, şi nici nu i-a dat vreo mână de ajutor. Dar altă soluţie pentru a trăi în condiţii civilizate nu avea!

„Nu sunt lucrări cu bis”

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a ţinut să precizeze că firma care execută lucrări pe Racoviţă este Vega. (Noi n-am pomenit nici un nume).

„Am fost sunat de la Vega şi mi s-a spus că nu există bis la lucrare, sunt mai multe componente, mai multe lucrări care se fac pe etape. E vorba de detalii tehnice”.

„Conducta e schimbată, se acoperă strada, apoi se fac probele şi, dacă lucrarea trece testele, dacă nu se vede unde sunt scurgeri, nu se mai intervine. Pe strada Racoviţă sunt mai multe lucrări şi branşamente. Nu putem lăsa strada spartă mai mult timp”, ne-a declarat vicele.

Am întrebat de ce strada a dispărut pentru două săptămâni din agenda de lucrări apoi, miraculos, a reapărut. Răspunsul: s-a trecut la etapa următoare.

Bun, dar nu ar fi mai simplu să se spună clar când începe o lucrare, de unde şi când se termină? „Normal, aveţi dreptate, dar fiind program complex, încerc să vă spun stadiul lucrărilor.  Informaţiile nu sunt foarte exacte”, a spus Ciumacenco.

În ceea ce priveşte „stop-cadrul” surprins de noi pe strada Basarabiei, în care muncitorii muncesc din doi în trei, viceprimarul a ţinut să spună că lucrarea, care nu e executată de Vega, este avansată şi că sunt şanse să se finalizeze până la sfârşitul anului, iar dacă nu vor permite condiţiile meteorologice, termenul este, oricum,  până în martie.

Revenind la cartierul Fileşti şi la strada Emil Racoviţă, am întrebat şi noi când se vor finaliza lucrările. Nu se ştie. Dar se promite:

„Luaţi ce vă spun sub beneficiu de inventar: sunt două cartiere cărora li s-a promis de ani de zile că vor avea canalizare. Ultima discuţie a fost că la anul Barboşi şi Fileşti intră pe canalizare. Sper să nu se schimbe situaţia”, ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco.

Citit 1234 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.