Mai răsfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!

Mai răsfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unde te-ntorci, unde te suceşti, degeaba te-nvârteşti, că de ele nu scapi. Nu e nevoie să ieşi din casă, dacă arunci o privire pe fereastră nu se poate să nu dai nas în nas (vorba vine) cu un prezidenţiabil.

Simţi că te pândeşte cineva de după perdele. Nu-i spion, sunt ochii vreunui candidat care şi-a spânzurat bannerul la fereastra ta. Afişele electorale se întind cât vezi cu ochii. Şi producţia la metru pătrat creşte în fiecare noapte.

Iaca, numai azi dimineaţă, pe Brăilei, Crin Antonescu se unduia din nişte afişe proaspete mirosind încă a cerneală şi tiparniţă. Ce zicea vicele Nicuşor Ciumacenco? Răreşte panourile publicitare de pe scuarul Brăilei.

Ce-ar fi să le numere, că sigur s-au înmulţit de ceva vreme. Iaca, unul a încălecat chiar un avertisment de a nu rupe florile. Florile candidate? Hotelurile au fost împărţite judicios, pe principiul „tu câte etaje poţi să ocupi?”.

Deocamdată, pe lung, conduce preşedintele Traian Băsescu, fiindcă a reuşit să îmbrace fostul Hotel Turist. Pe lat, îl bate Geoană care a înţolit Vox Centerul, iar la înălţime monitorizează traficul de pe Hotel Galaţi, Crin Antonescu.

Sumbru şi deprimant, pe fond negru-catafalc, o întrebare străjuieşte Brăilei: Trăiţi bine? Nu, dar de ce?

Pe Brăilei în jos, ce să fie oare?/ Mult Geoană răsare!

Dom’le, am zis eu că în ţara asta lucrurile stau invers. Mogulii sunt de vină! Da’ totuşi nu mă pune nimeni la loc?

Şi ce cap frumos răsare! Crine, tu să fii oare? Nu, e Mircea Ispas de la alegerile trecute, uitat în vârf de stâlp! De pe partea opusă îi ţine tovărăşie dr. Dumitru Cristea.

Nu rupeţi florile copii/ Că şi ele este vii!

Câte doi, câte doi, un afiş punem şi noi.

Tot aşa or să mă păzească şi la Cotroceni?

Ce ţi-e scris, în frunte ţi-e pus: Hotel Turist!

Citit 647 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.