O scrisoare găsită

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Expeditor: preşedintele României, Traian Băsescu. A(n)drisant – neprecizat *

Cel puţin aşa se prezenta plicul alb pe care un gălăţean revoltat ni l-a adus la redacţie explicând că l-a găsit în cutia poştală. Plicul era sigilat, domnul temându-se să-l deschidă pentru că, deşi nu îi era adresat personal, e limpede că îi era destinat, altfel nu ar fi ajuns în cutia poştală.

Cu acordul gălăţeanului, am desfăcut plicul. Înăuntru: o scrisorică – scrisă la calculator şi semnată „Traian Băsescu”, dar nu în original. În epistolă, preşedintele îşi făcea un scurt bilanţ al mandatului pentru ca la final să-l îndemne pe cititor să participe la referendum indiferent de opţiunile de la prezidenţiale.

Gălăţeanul nostru era foarte revoltat pentru „violarea” cutiei poştale cu asemenea mesaje şi ne-a întrebat unde poate merge să reclame un asemenea fapt care lui nu i se părea deloc în regulă şi legal.

Supărarea domnului era amplificată şi de tinerii care zilnic îl întreabă cu cine votează.

Legal sau ilegal - „Cu cine votez?”

Am primit la redacţie o scrisoare semnată de dna Anca Samoilă care se declară „alegător – cetăţean liber-independent” şi care ne reclamă:

„Pe stradă, la scara blocului, la uşa apartamentului unde locuiesc diferiţi tineri îmbrăcaţi în jachete de culoarea diverselor partide politice mă întreabă cu cine votez. Şi dacă fac imprudenţa să le spun cu cine votez vor să le dau şi nr. de buletin şi să iscălesc într-un tabel!”.

„Mai fac menţiunea că uneori aceşti tineri sunt foarte insistenţi şi chiar obraznici! Le spun că votul este secret şi că partidele încalcă Constituţia şi legea electorală prin această manifestare”, ne scrie dna Samoilă.

Cititoarea noastră vrea să ştie de la juriştii din comisia electorală a judeţului dacă este legal sau ilegal. Suntem în plină campanie şi e clar că spiritele partidelor s-au încins.

Dacă aveţi senzaţia că vi se încalcă drepturile sunteţi îndreptăţită,  sunaţi la 112!

Citit 754 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.