Cine poate cere urna mobilă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alegătorii care nu se pot deplasa la secţia de votare din motive de boală sau invaliditate pot cere urna mobilă *

Cererea lor scrisă trebuie depusă cel mai târziu în preziua votării la biroul electoral al secţiei de votare, şi trebuie să aibă anexate copiile actelor medicale sau ale altor acte oficiale din care să rezulte că sunt netransportabili.

În preziua votării, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare primeşte cererile de votare prin intermediul urnei speciale, în intervalul orar 18.00 – 20.00. Urna specială se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare şi poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare.

În ziua votului, o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral se vor deplasa cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu  menţiunea „VOTAT”, buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

Potrivit ministrului Vasile Blaga, alegătorul netransportabil va completa şi el două declaraţii pe proprie răspundere că nu a votat nicăieri, nici pentru referendum, nici pentru alegerea preşedintelui.

Persoanele reţinute, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă pot cere urna mobilă. Cererea scrisă trebuie depusă la directorul locului de deţinere, cel mai târziu cu două zile înainte de ziua votării.

Persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale pot solicita să voteze printr-o cerere scrisă care trebuie depusă la directorul penitenciarului, cel mai târziu cu două zile înainte de ziua votării.

Citit 691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.