Dublu eveniment european la Fântânele

Dublu eveniment european la Fântânele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Satul Fântânele din comuna Scânteieşti a fost, miercuri, gazda a două evenimente importante, acestea având ca „punct” comun fondurile Phare *

Primul eveniment a vizat deschiderea oficială a Drumului Comunal 30, realizat în cadrul proiectului „Modernizare DC 30, km 4+800-8+500, comuna Scânteieşti, judeţul Galaţi”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Vecinătate România – Republica Moldova 2004-2006, programul Phare CBC 2006.

Bugetul total al acestui proiect a fost de 603.988 euro, din care valoarea aferentă finanţării nerambursabile s-a ridicat la 411. 960 euro.

S-a inaugurat apoi Centrul de Găzduire Bătrâni din satul Fântânele, obiectiv realizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale transfrontaliere”, finanţat de Uniunea Europeană prin acelaşi program Phare.

Prezent la ambele evenimente din satul Fântânele, preşedintele CJ Eugen Chebac a declarat:

„Până în prezent, Consiliul Judeţului Galaţi a realizat nouă asemenea centre sociale. Acest obiectiv, de la Fântânele, aduce costuri pentru administraţie, dar nimic nu mai e scump atunci când vrei să faci ceva pentru semenii tăi, nimic nu e imposibil atunci când vrei să fii alături de ei”.

„Vreau să vă mai spun că prin cele două proiecte, în zonă a fost atrasă o sumă de peste 500.000 de euro”. Obiectivul principal al acestui proiect vizează intensificarea cooperării în domeniul serviciilor sociale, în zona de graniţă dintre România şi Republica Moldova.

La inaugurare au mai participat reprezentanţi ai Primăriei comunei Scânteieşti, în frunte cu primarul Ghiorghe Bute, şi ai Centrului Info-Media din Cahul (parteneri de proiect).

Citit 1076 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.