PD-L, campion la reclamaţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PD-L a mitraliat din nou cu sesizări. Pentru a vă face o imagine, aflaţi că în numai două ore, s-au strâns 19 sesizări cu sigla trandafirului portocaliu.

Au fost şi şedinţe în care membrii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) au analizat şi decis asupra a peste 30 de sesizări. Iată-le pe cele mai importante.

În şarja de sesizări depuse până în ora 13, PD-L a acuzat că în Cudalbi continuă campania electorală, că pe raza comunelor Măstăcani şi Folteşti se dau băuturi alcoolice contra voturi.

Sunt şi acuze că în mediul rural maşinile transportă de zor alegători, şi în urma lor nu rămân gaze de eşapament, ci suspiciuni de vot multiplu. BEJ a decis să sesizeze în toate aceste cazuri, poliţia.

PD-L a depus numeroase sesizări care vizau turismul electoral şi miroseau a suspiciuni de vot dublu.

O contestaţie l-a vizat şi pe primarul Fârţăneştiului, Adrian Filote, pe care PD-L l-a reclamat că stă în faţa secţiilor de votare 320 şi 321 făcând campanie electorală şi influenţând votul cetăţenilor.   

PSD – sesizări puţine, dar grave

PSD a sesizat, pe lângă două voturi duble, că la secţiile de votare din Oancea, Cerţeşti, Smulţi şi Piscu membrii birourilor secţiilor de votare şi preşedinţii au semnat în alb procesele verbale privind rezultatele.

BEJ, reunit în şedinţă, a decis să sesizeze Poliţia. După ce va intra în posesia concluziilor Poliţiei, BEJ va decide dacă fapta respectivilor este sau nu contravenţie. Sancţiunea pe care o riscă preşedinţii şi membrii secţiilor respective este amenda de la 1000 la 2500 de lei.

Cert este că, după numărătoarea voturilor, procesele verbale din secţiile respective vor fi semnate de birourile electorale, în partea stângă sus. BEJ a luat această decizie pentru ca rezultatele să certifice corectitudinea rezultatelor.

Citit 559 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.