Secţiile speciale, ţinta predilectă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secţiile speciale au fost ţinta favorită sau subiectul prin excelenţă al sesizărilor electorale. Adversarele electorale au stat cu ochii pe secţiile speciale mai ceva ca pe butelie.

Amintim că pentru cele 66 de secţii speciale din judeţ au fost pregătite 18.600 de buletine de vot, la fel ca în primul tur de scrutin. Iată, filmul „istoric” al faptelor şi reclamaţiilor:

Mata cine eşti?

PD-L a reclamat dis-de-dimineaţă că, în zona Smulţi, poliţiştii opresc şi legitimează persoanele care se îndreaptă spre secţia specială de votare. Democrat-liberalii considerau că se obstrucţionează dreptul de vot. 

Alarmă prin SMS

Preşedintele şi locţiitorul biroului secţiei speciale 319 din Drăguşeni, au primit SMS-uri pe telefoanele personale, prin care erau alarmaţi cu privire la votul dublu.

Mesajele cuprindeau numele unor persoane care ar fi votat deja la secţia specială din Bereşti şi intenţionau să voteze a doua oară la ei în secţie. Mesaje similare de avertizare au primit şi secţiile 11 din Galaţi şi 439 de la Vânători. BEJ a sesizat poliţia. 

Unde-s buletinele?

La secţia specială de vot din Smulţi s-a suspendat pentru un sfert de oră votarea pentru că au dispărut două buletine de vot.

Fusese epuizat pachetul de o sută de buletine de vot, şi tocmai când erau pe punctul  de a deschide noul pachet au descoperit că pe listă nu votaseră decât 98 de persoane.

Fie alegătorii au primit două buletine de vot, fie de la bun început, în pachet au fost doar 98 de buletine. Adevărul e dincolo de noi, ca în „Dosarele X”.

Nu mai aveau buletine!

La ora 14, două secţii speciale de votare din judeţ, Frumuşiţa şi Vânători, au ţipat după buletine de vot. De pe stocul Biroului Electoral Judeţean au fost trimise ultimele buletine de vot: 50 la Frumuşiţa şi 37 la Vânători.

BEJ a dispus verificarea tuturor celor 66 de secţii speciale pentru a afla dacă au nevoie de buletine suplimentare. Stocul fiind epuizat, preşedinţii secţiilor speciale au fost îndrumaţi să ceară buletine de la secţiile din jur.

Bizar este că la secţia specială din Cavadineşti votaseră mai multe persoane decât la secţia de la Târgu Bujor. Dacă buletine nu mai erau, pe stoc rămăseseră, în schimb, 2000 de autocolante.

PD-L acuză

PD-L a acuzat peste 30 de persoane că au votat în localităţile de domiciliu, dar la secţiile speciale din Bereşti, Drăguşeni, Braniştea, Vânători, Barcea, Griviţa, Independenţa, Bălăşeşti, Suhurlui, Tuluceşti, Pechea.

Turism electoral la Valea Mărului

PD-L a reclamat turism electoral în Valea Mărului, unde 65 de persoane, după ce au primit „întăritoare electoral-alcoolice” la bar, au fost transportate, de patronul cârciumii, cu 12 autoturisme la trei secţii de votare, dintre care una specială.

PD-L consideră că persoanele, fiind în stare de ebrietate, au fost influenţate cu cine să voteze.

Toate sesizările au fost înaintate de BEJ la Poliţie.

Citit 548 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.