A fost odată… Proiectul Marina

A fost odată… Proiectul Marina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În campania electorală a alegerilor locale din 2008, toţi candidaţii la fotoliul de primar al urbei noastre se lăudau cu proiecte care mai de care mai ambiţioase şi mai fascinante care să pună în valoare Dunărea.

Primarul Dumitru Nicolae avea şi el un plan foarte bun - Proiectul Marina, beneficiind inclusiv de susţinerea necesară la nivelul judeţului.

În primul interviu pe care ni l-a acordat ca preşedinte al Consiliului Judeţului, Eugen Chebac nominaliza printre priorităţile sale Proiectul Marina:

„Pe un parteneriat cu Primăria pe care îl vom semna, probabil, până la finele lunii august, vrem să întoarcem Galaţiul cu faţa la Dunăre. Proiectul Marina va include portul de ambarcaţiuni, zona de agrement, zona comercială şi zona rezidenţială”.

„Vom scoate la licitaţie publică proiectul şi creând infrastructura pentru a putea acosta şi vasele mari de pasageri vom introduce Galaţiul în circuitul turistic. Proiectul Marina, în primăvara anului viitor, va fi în lucru”, ne declara Chebac în 2008.

Planuri mari în 2010

Suntem deja în 2010 şi despre Proiectul Marina nu mai ştim nimic. Ca atare, am cerut detalii de la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco (FOTO). Vicele a confirmat că a avut mai multe întâlniri cu preşedintele Chebac privind posibilitatea realizării Proiectului Marina la Plaja Dunărea.

„Este un subiect de actualitate, căutăm soluţii. Ne gândeam la o licitaţie internaţională, ca să avem cât mai multe idei. Noi dorim ca în acea zonă să dezvoltăm zona de agrement. Încercăm să atragem fonduri europene, pentru că la capitolul divertisment, agrement, Galaţiul suferă profund”.

„Eu sper ca în cei doi ani şi jumătate care ne-au mai rămas să reuşim să demarăm acest proiect la care eu ţin mult. Cert este că în zona plajei Dunărea ne dorim multe: terenuri de fotbal, volei, beach volei, zonă pentru streetball, un bazin acoperit pentru a da utilitate zonei inclusiv iarna, sală de conferinţe, bază de tratament, aqua parc. Am zis să ieşim când găsim ceva”.

La Viena se poate - Aida pe Dunăre

Convins că portul de ambarcaţiuni construit pe Dunăre se adresează unui segment mai mic de populaţie, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco îşi doreşte să dezvolte divertismentul pe Faleză.

„Vrem ca în weekend să angrenăm mai multe instituţii pentru a le oferi gălăţenilor divertisment: Teatrul de păpuşi, copiii de la Liceul de Artă, Centrul Cultural. Visul meu este să vedem un spectacol „Aida” pe Dunăre, evident cu sprijinul dlui Florin Melinte, directorul Teatrului Muzical din Galaţi. La Viena se poate, o barjă fiind transformată în scenă. Galaţiul are un potenţial fantastic şi nici 5 la sută nu îl speculăm”.

Citit 800 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.