Guvernul, reclamat în justiţie de pensionari

Guvernul, reclamat în justiţie de pensionari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De astăzi, Uniunea Judeţeană a Pensionarilor Galaţi (UJP) demarează acţiunea de strângere de semnături pentru a da Guvernul în judecată pentru încălcarea legii. Mai mult, pensionarii au de gând să reclame Cabinetul Boc inclusiv la instanţele internaţionale.

Potrivit preşedintelui Uniunii Judeţene a Pensionarilor Galaţi, Costică Chihaia, şefii organizaţiilor de cartier vor bate din uşă în uşă întrebându-i pe vârstnici dacă sunt de acord cu aceste decizii.

Chihaia a participat la Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România şi ne-a transmis principalele decizii luate de acest for.

Prima, şi cea mai importantă hotărâre vizează tocmai acţionarea în judecată a Guvernului pentru nerespectarea Legilor 250/2007 şi 218/2008 privind valoarea punctului de pensie şi, respectiv, acordarea de punctaje suplimentare pensionarilor care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

Pensionarii cer Parlamentului modificarea Codului Fiscal în sensul impozitării progresive a pensiilor, numai pentru sumele ce depăşesc salariul mediu brut pe economie. În acelaşi timp, le solicită aleşilor ca Legea unitară a sistemului public de pensii să nu modifice prevederile Legii 19/2000 privind valoarea punctului de pensie.

Pensionarii mai revendică Guvernului şi asigurarea fondurilor necesare compensării medicamentelor pentru pensionarii cu pensii de până la 700 de lei pe lună şi aprovizionarea corespunzătoare a farmaciilor din spitale.

Asigurarea de locuinţe pentru familiile de pensionari care locuiesc în imobile retrocedate este o altă solicitare a pensionarilor. Federaţia Europeană a Pensionarilor va fi informată în legătură cu situaţia gravă a pensionarilor din România şi i se va cere să facă demersurile necesare pe lângă Comisia Europeană.

Costică Chihaia a făcut apel către toţi colegii de generaţie să-şi unească forţele în vederea susţinerii demersurilor federaţiei.

Citit 796 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.