SOLARIS, ofertant unic pentru autobuzele hibrid

SOLARIS, ofertant unic pentru autobuzele hibrid
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Potrivit datelor noastre, o singură ofertă a fost depusă în cadrul licitaţiei lansate de Primăria municipiului Galaţi pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid de mare capacitate. Este vorba despre compania poloneză SOLARIS BUS & COACH, care, de altfel, este unicul ofertant şi în cadrul procedurilor similare pentru furnizarea unor autobuze hibrid în Baia Mare şi, respectiv, Satu Mare. La Galaţi, valoarea estimată a contractului este de 33,6 milioane de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate-preţ".

Cele 20 de mijloace de transport hibrid reprezintă doar un lot din cele 50 de autobuze hibrid pentru care aleşii locali şi-au dat votul acum mai bine de un an. Municipalitatea îşi doreşte autobuze de 11,5 - 12,5 m lungime, cu trei uşi, cu o capacitate de transport de minimum 90 călători, cu podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video, sistem GPS și instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing. Gălăţenii au avut ocazia să testeze un autobuz hibrid Solaris în august 2018, când firma poloneză şi-a prezentat în urbea noastră cel mai nou model.

CITEȘTE ȘI: Primul minibuz nou-nouţ, în curtea Transurb

Citit 5195 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 17:41

7 comentarii

 • postat de Radler
  Marți, 01 Octombrie 2019 08:33
  194.105.20.***
  Foarte bine ca "incercam" sa modernizam transportul din oras .
  Sustin ideea lui "G M" - SOLARIS este un producator foarte bun de autobuze in special hibride , in multe orase din europa sunt autobuze SOLARIS.
  Si SUSTIN FOARTE TARE problema ridicata de "Cetatean" cu pomenile acordate unor "pensionari" si studentilor atat la nivel local cat si la nivel national - cazul "CFR "
  0
  3
  Raportează
 • postat de G M
  Duminică, 29 Septembrie 2019 22:48
  5.13.146.***
  Solaris Bus este o companie cu o experienta vasta si superioara in domeniul autobuzelor Hybrid si Electrice fata de Mercedes , Iveco sau alti producatori. Solaris Bus a lansat primul autobuz hibrid in 2006 , in timp ce Mercedes abia in 2017 , este cel mai vechi producator european pe acest segment. Si colaboreaza cu furnizorii Tesla , Maxwell, Medcom si ai altor companii de prestigiu din lume.
  Pentru Raabis-Ștefan Bădiță : Solaris poate fi echipata atat cu supercapacitori de mare putere cat si cu acumulatori de mare capacitate.
  Pentru Iulia : Troleibuzele achizitionate in 2017 respectiv 2019 sunt calitate superioara, si si-au scos o mare parte din investitie datorita consumului foarte mic si a fiabilitatii , insa ele fac parte din Generatia a 3-a de masini dar cu dotarile aferente pretului impus. Ca o comparatie autobuzele Hybrid sunt Generatia a 5-a. Existand totusi si intercompatibilitate intre cele doua produse. P.S Multi va dati cu pararea dar fara a cunoaste prea multe despre firma, daca erau produse slabe.. nu ajungeau sa fie livrate in Dubai, Paris, Bruxeles, Berlin, Budapesta, Milano, Tel Aviv, Sofia, Belgrad si alte mari orase din lume. Si nu degeaba Solaris este Nr.1 in Europa pe Energie Verde.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Iulia
  Duminică, 29 Septembrie 2019 15:00
  23.129.64.***
  Speram ca autobuzele respective sa vina construite exact precum cel din imagine...uitati-va cum este oglinda alba de pe partea dreapta a autobuzului, din material dur, dintr-o bucata solida... si sa vedeti cum ne livreaza ei autobuzele...precum ne-au livrat si troleibuzele, cu oglinzile lipite cu doua tevi, doua bete vopsite cu negru...

  Primaria sa aiba grija la detalii si sa nu mai accepte toate RESTURILE livrate de ei.
  5
  3
  Raportează
 • postat de Alexander Gabriel
  Duminică, 29 Septembrie 2019 12:56
  5.13.146.***
  Daca vor cumpara autobuze Solaris, intram in rand cu lumea civilizata, vom fi pe picior de egalitate cu orase din vestul Europei - Am vazut Solaris la Barcelona, Milan, Bolognia, Berlin, Budapesta, Sofia, Helsinki si multe ale orase tari din lumea civilizata. Si din ce am auzit Solaris e numarul 1 in Europa pe autobuze Hibride si Electrice, mult peste Mercedes de care spunea cineva mai sus.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 28 Septembrie 2019 15:19
  84.117.41.***
  Degeaba achizitionati autobuze noi daca nu faceti ceva
  cu pomenile fata de unii pensionari si elevi.
  Sunt pensionari care inca profeseaza si au pensii ce depasesc salariul net
  al galatenilor (in medie 1700-1800 net) in plus mai si lucreaza la fostele locuri de munca.
  Nu puteti da gratuitati sau abonamente cu reducere tuturor elevilor.
  Acordati aceste gratuitati doar celor cu pensii foarte mici, persoanelor cu handicap
  elevilor ce fac parte din familii monoparentale. Cereti adeverinte de la ANAF
  tuturor pensionarilor nu doar cuponul de pensie. Adeverintele de salariat ale parintilor
  pentru elevii si studentii solicitanti.
  In final daca se va merge tot pe milostenie si pomeni, noi toti vom avea de suferit.
  Urmarea?
  Se vor reduce autobuzele pe trasee, ele vor sta in garaj asa noi cum sunt
  pt ca nu va exista rentabilitate.
  Suntem o tara de asistati sociali iar municipalitate nu face altceva decat sa incurajeze acest flagel.
  La munca nu la intins mana!
  2
  14
  Raportează
 • Sâmbătă, 28 Septembrie 2019 11:38
  37.251.221.***
  Încă nu e terminata. Ieri a fost pusa pe SICAP licitația. Se cere supercondensatori obligatoriu iar singura firma care are este Mercedes. Acei super usnt cei mai buni acumulatori, PT ca nu au reacții chimice.
  5
  12
  Raportează
 • Sâmbătă, 28 Septembrie 2019 10:06
  95.76.3.***
  Din câte îmi dau seama după ce am citit repede și cam "printre rânduri", contractul încă nu a fost semnat... Să sperăm că licitația nu se va anula grație că nu au fost destule oferte! Au mai fost, și nu puține, cazurile de licitații anulate și reluate din acest motiv! Dincolo de asta, Solaris este o companie care realizează lucruri de calitate! Spre exemplu, Clujul este plin de astfel de mijloace de transport. Mai mult, avem și noi 14-17 troleibuze!

  Concluzia: Eu mă bucur dacă Solaris câștigă pentru că vom avea transport public superior calitativ! Totuși, la urma urmei, nu eu decid câștigătorul, așa că... speranța moare ultima! Totodată, nu pot să nu-mi exprim dezamăgirea și tristețea că producția autohtonă - Autobuzul, Roman - nu este susținută de Galați și, mai cu seamă, niciun alt oraș din România (din câte știu eu)...
  1
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.