Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

Primăria municipiului Galaţi a scos la bătaie un contract în valoare de 809.676 de lei cu TVA, pentru achiziţia şi montajul unui sistem automatizat de irigaţie în Grădina Publică.

"Sistemele de irigaţii reprezintă calea cea mai simplă pentru a menţine frumuseţea peisajului înconjurător şi vor aduce totodată trei mari beneficii: simplitate, eficienţă şi valoare. Realizarea sistemului automat de irigaţie are ca scop dezvoltarea durabilă a materialului dendrofloricol existent precum şi a celui ce va fi plantat", argumentează municipalitatea, în documentaţia licitaţiei.

Nu mai puţin adevărat este că în Grădina Publică a fost montat un sistem de irigaţii în cadrul modernizării cu fonduri europene, proiect a cărui garanţie de cinci ani a expirat în noiembrie anul trecut.

Administraţia locală susţine că respectivul sistem de irigaţii este depăşit şi uzat şi că este nevoie de unul nou, performant, cu un consum redus de apă. Ofertele sunt aşteptate până pe 24 octombrie, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

Citit 2971 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 22:56

3 comentarii

 • postat de Check Abaci Fair Play Vineri, 11 Octombrie 2019 15:55 178.7.91.*** Link la comentariu
  10
  1

  A zis c'est la vie, la vie est fou, translator. Viata e frumoasa daca suntem corecti si suntem destul de inteligenti si de oameni astfel incat sa nu cautam cuvinte CA sa facem numai rele si sa furam locurile de munca, drepturile si viata altora cu inscenari cu coduri de bare. Un om lasat de Dumnezeu destept nu face ritualuri satanic ca sa_i imbolnaveasca pe altii si sa_i lase fara nimic, say sa_i faca de cacao ca se tin de capul lor si le fac Ray peste tot amestecand si contextele.

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Vineri, 11 Octombrie 2019 11:31 5.13.184.*** Link la comentariu
  3
  17

  Bun tare a fost si cel montat ,daca dupa 5 ani deja e vechi ,demodat si uzat. Daca e pe fonduri europene se pot fura mai greu ,lasa ca facem altul "mai trainic si mai frumos" pe banii contribuabililor ca acolo e loc.

  Raportează
 • postat de Marius Vineri, 11 Octombrie 2019 09:21 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  20

  Calea cea mai simplă pentru a menţine frumuseţea peisajului înconjurător din Gradina Publica şi aducerea de mari beneficii este inlocuirea din functii a persoanelor din Primarie care habar nu au cum se gestioneaza un asemenea Parc al nostru, al tuturor locuitorilor. Va aduc aminte desfasurarea mai multor festivaluri in Gradina Publica cu aprobarea si girul Primariei (ex festivalul de gastronomie-2 ani la rand, si altele.). Toate acestea au dus direct la deteriorarea covorului verde, la deteriorarea sistemului de irigatii intentionat neintretinut, la deteriorarea mobilierului parcului. Si iata acum se pot vedea si costurile generate pe care va trebui sa le suporte cetatenii orasului Galati pentru nesabuinta unor angajati care acum ar trebui sa plateasca din buzunarele lor. Unde sunt banii pe care Primaria i-a incasat din aceste festivaluri!!???
  Fantana arteziana este nefunctionala(fara lumini, fara jeturile mici de apa, etc. Sonorizarea parcului asigurata prin cateva difuzoare este nefunctionala, Scurgerile din lateralul aleilor de promenada sunt nefunctionale(infundate si necuratate sau crescuta iarba), paza parcului este slaba deoarece mereu sunt permanent deteriorate lucruri din parc, Iluminatul electric este pe alocuri nefunctional.........

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.