Un (auto)gol în poarta PD-L

Un (auto)gol în poarta PD-L
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac (FOTO 2), a început anul marcând un „gol” în „poarta” PD-L * Cum? * Graţie reformei Guvernului Boc, consilierul judeţean Silviu Burluc îşi va pierde postul de director adjunct al Agenţiei de Consultanţă Agricolă * Chebac i-a umilit pe consilierii PD-L, declarând că a avut consultări cu preşedintele local al partidului, Mircea Toader, discuţii despre care democrat-liberalii nu ştiau nimic *

Prima şedinţă a Consiliului Judeţului din 2010 a început cu urările de bine ale preşedintelui Eugen Chebac şi s-a încheiat cu o acuzaţie de necunoaştere a legii.

Înfiinţarea Camerei Agricole a Judeţului Galaţi, în subordinea CJ, prin transformarea Agenţiei de Consultanţă Agricolă, în conformitate cu HG 1609/2009 a fost sămânţa de scandal.

Consilierul PD-L Silviu Burluc, directorul adjunct al Agenţiei de Consultanţă Agricolă, s-a opus aprobării unei noi organigrame a Camerei Agricole, dar fără folos.

Preşedintele CJ i-a prezentat drept contraargument avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, primit cu numai o jumătate de oră înainte de şedinţă.

„Dl Burluc îşi pierde postul”

Preşedintele CJ a explicat că dacă nu ar fi aprobată la această şedinţă înfiinţarea Camerei Agricole a Judeţului Galaţi, organigrama şi noua conducere, de luni, 1 februarie, toţi cei 18 salariaţi pe care îi are instituţia în cauză rămân pe drumuri.

Social-democratul Chebac i-a sfidat pe aleşii PD-L, declarând că ar fi avut consultări pe această temă cu liderul local Mircea Toader, discuţii despre care democrat-liberalii din CJ nu ştiau absolut nimic.

Chebac l-a acuzat pe Burluc de necunoaşterea legii şi, în subsidiar, de interese personale:

„Dl Burluc, care e director adjunct al Agenţiei de Consultanţă Agricolă, prin desfiinţarea Agenţiei îşi pierde postul, pe motiv de incompatibilitate, fiind şi consilier judeţean. Dl Burluc are posibilitatea să opteze între funcţia de consilier şi cea de director, dar numai vineri, mâine e deja prea târziu. Intră în vigoare noua structură”, a declarat Chebac. 

Floricel Dima, noul director

Dima Floricel Maricel (FOTO 1) a fost ales, prin votul consilierilor, să exercite temporar funcţia de director al Camerei Agricole a Judeţului Galaţi. Întrebat dacă Dima este membru PSD, Chebac a răspuns că nu a avut în vedere culoarea politică:

„Nu am ţinut să numesc un director pe culoare politică, ci am numit un director care a înfiinţat Centrul de consultanţă la Galaţi, un profesionist, un om care are legături cu Camera de Agricultură şi Industrie din Bordeaux”.

„Dl Dima va urma un stagiu de pregătire la Bordeaux pe protocolul cu Aquitaine ˝Dezvoltarea plantaţiilor viticole şi pregătirea personalului pentru consultanţă agricolă˝ în cooperare cu Liceul Agricol din Tecuci”.

Prin noua organigramă votată de CJ, personalul Camerei Agricole ar putea creşte de la 18 oameni, cât numără în prezent, la 30.

Ce a discutat cu Toader?

Potrivit lui Chebac, subiectul discuţiei cu liderul PD-L, Mircea Toader, l-a constituit suma extrem de mică alocată ca subvenţie de la Ministerul Agriculturii către judeţul Galaţi pentru susţinerea personalului din Camera Agricolă.

În condiţiile în care Brăila primeşte subvenţie de 17 miliarde de lei vechi, Constanţa 12 miliarde, Galaţiului i-au fost alocalte doar 6,8 miliarde de lei vechi.

Dacă nu se primesc subvenţii, preşedintele CJ va fi obligat să văduvească bugetul CJ, pentru o bună funcţionare a Camerei Agricole.

Iată cum, prin propria reformă, guvernarea PD-L a pierdut un post de conducere.

Citit 1815 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.