Un sfert de oră cu… Traian Băsescu

Un sfert de oră cu… Traian Băsescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cerând să fie adusă pentru a o întinde, SPP-ul a zis „Fără mochetă, nu este nevoie de ea…” *„Nici la Oancea iarna nu-i ca vara”

Revenirea preşedintelui Traian Băsescu în ţară, după vizita oficială de două zile efectuată săptămâna trecută în Republica Moldova, s-a făcut pe la Vama Oancea. Dacă joi, la 9.00, la nivelul Administraţiei Publice Locale nu se ştia nimic despre sosirea delegaţiei prezidenţiale în comună, după o jumătate de oră telefoanele au prins a se „înroşi”.

„Trebuia, ne-a declarat primarul Oancei, domnul Victor Chiriloaie, să organizăm pregătirea întâmpinării delegaţiei şi asigurarea condiţiilor tehnice, la sol, necesare îmbarcării oficialilor în elicopterul pentru Bucureşti. În aer, minus 17 grade Celsius!”

„Şi fiindcă totul trebuia grăbit, m-am deplasat în Slobozia Oancea, la terenul pe care îl ştiam bun pentru aterizarea unui elicopter. Analizând situaţia la faţa locului, mi-am dat însă seama că lucrurile stăteau altfel. Întorcându-mă la Oancea, am inspectat terenul de fotbal. Aici da, totul era în regulă, mai puţin tonele de zăpadă de pe suprafaţa de joc”.

„Restul a fost o treabă ca la armată, precisă: mobilizare de lopeţi şi îndemnuri de genul ˝Grăbiţi-vă, fraţilor, că vine preşedintele!˝ Nisip împrăştiat – uniform – pe jos şi marcarea zonei pentru aterizarea elicopterului”.

„Eu, ca primar, nu puteam să nu iau în calcul şi mocheta de protocol. Era vorba doar de şeful statului! Cerând să fie adusă pentru a o întinde, SPP-ul a zis ˝Nu, fără mochetă. Nu e nevoie…˝”

„M-am gândit atunci că, dată fiind regula celor de la Protecţie şi Pază de a pregăti concomitent două-trei astfel de locuri de aterizare/decolare, muncisem degeaba. N-a fost însă aşa. Sosirea domnului prefect Cosmin Păun, de la Galaţi, era indiciul că Oancea va avea onoarea să-l aibă ca oaspete pe preşedintele ţării”. 

Primarul Chiriloaie, cu eşarfa tricoloră la piept, în prima linie: i-a urat lui Traian Băsescu bun-venit meleagurile Oancei! Viceprimarul comunei, cu misiunea sa „de încălzire” - a răspuns de partea cu ţuica (rece, dar puternică, „marfă” de-a lui Romulus Bezman).

Îndreptându-se spre grupul de cetăţeni veniţi să-l vadă, Traian Băsescu a strâns mâini şi a răspuns la câteva întrebări. Din partea fraţilor Maftei, urarea standard: „Să trăiţi, domnule preşedinte!”.

Completată imediat de cineva din mulţime cu: „Să ştiţi, domnule Băsescu, că nici la Oancea iarna nu-i ca vara!”.

În vreme ce preşedintele scria autografe, miniştrii din suita sa staţionau în perimetrul „de încălzire”.

Primarul Chiriloaie, cu grijile sale: izbutind s-o „extragă” pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului, din grupul celor care o înconjuraseră, i-a spus că Oancea are un număr mare de proiecte depuse, în vederea obţinerii finanţării, coroborându-le cu situaţia economică grea în care se află comuna.

Elena Udrea: „E foarte bine că le-aţi depus. Începând din martie, domnule primar, vor exista bani pentru ele”. L-a asigurat că se va ţine cont şi de comuna Oancea.

Citit 2746 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.