Rezultate exit poll: Klaus Iohannis, preşedintele României până în 2025
Foto: Bogdan Codrescu

Rezultate exit poll: Klaus Iohannis, preşedintele României până în 2025
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Klaus Iohannis rămâne preşedintele României până în 2025, conform rezultatelor exit-poll făcute publice în această seară de principalele televiziuni de ştiri. Scorul obţinut de actualul şef al statului este zdrobitor.

Exit poll IRES:

Klaus Iohannis - 66,5%

Viorica Dăncilă - 33,5%.

Exit poll Sociopol:

Klaus Iohannis - 67%

Viorica Dăncilă 33%.

„Cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”

Aşa a catalogat Klaus Iohannis rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. O victorie a „României normale” în care însă vor trebui să-și găsească locul alegătorii PNL, USR-PLUS, UDMR, dar și cei ai PSD: „România a câștigat. România modernă, România europeană, România normală a câștigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de azi, au venit într-un număr impresionant să voteze, e cel mai important câștig pe ziua de astăzi. O mențiune specială pentru românii din diaspora care au mers în număr extraordinar de mare la vot”, a declarat Iohannis după anunţarea rezultatelor exit poll.

„E o victorie importantă victoria de azi, e cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie și cu încredere în România”, a adăugat preşedintele.

„Am recuperat voturile pierdute la europarlamentare"

Aceasta este concluzia la care a ajuns Viorica Dăncilă după anunţarea rezultatelor exit poll. „Vreau să le mulțumesc în mod special celor care au votat cu inima. PSD a recâștigat încrederea cetățenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste trei milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care le-am avut la parlamentarele din 2016 și care ne-au permis să intrăm la guvernare. Am toată convingerea că numărul de voturi de astăzi ne ajută și ne obligă și în acest sens vom face tot ce e posibil să câștigăm alegerile locale și alegerile parlamentare”, a declarat Viorica Dăncilă.

PREZIDENȚIALE 2019 TUR 2 [mai multe detalii]

Citit 3520 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 14:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.