Primele 20 de autobuze BMC au ajuns în autobaza Transurb

Primele 20 de autobuze BMC au ajuns în autobaza Transurb
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Primele 20 din cele 40 de autobuze noi, Euro 6 Diesel, de mare capacitate, pentru care contractul de achiziţie a fost semnat în iulie de SC Transurb SA şi SC BMC Truck & Bus SA, unic distribuitor în România al autovehiculelor BMC au ajuns în autobaza companiei publice de transport. Potrivit directorului general al Transurb, Mihai Cadinoiu, în următoarele zile vor sosi şi celelalte 20 de autobuze.

Toate sunt fabricate în Izmir, Turcia, unde au fost produse, din 1961 încoace, peste 300.000 de autovehicule exportate în peste 80 de ţări, printre care şi România. Reamintim că este vorba despre autobuze Euro 6, cu lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc pentru scaun rulant şi un loc pentru conducătorul auto). Mijloacele de transport au podea coborâtă, sistem de înclinare astfel încât accesul călătorilor să fie cât mai facil şi rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, plus buton exterior de deschidere pentru acestea. Vehiculele sunt dotate cu instalaţie de aer condiţionat, camere de luat vederi şi vor afişa traseul automat şi vocal.

Valoarea celor 40 de autobuze noi se ridică la 26.246.000 de fără TVA, respectiv 656.150 de lei bucata, şi va fi plătită de Primăria municipiului Galaţi din banii împrumutaţi de la EximBank.

Ar mai fi de spus că în autobaza Transurb se află deja şi cele 20 de minibuze Karsan Jest, achiziţionate de Primăria municipiului Galaţi.

Citit 11362 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.