22 de autobuze suplimentare, pe nouă trasee

22 de autobuze suplimentare, pe nouă trasee
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În condiţiile în care, începând de marţi, 17 martie, mijloacele de transport ale companiei Transurb circulă după graficul din zilele de sărbătoare de weekend, pe nouă dintre traseele cele mai solicitate şi mai frecventate au fost introduse, suplimentar, 22 de autobuze. Anunţul a fost făcut de către operatorul de transport, în urma măsurilor luate în urma întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Primăria Municipiului Galaţi va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun, va micşora timpii de aşteptare, astfel încât să se evite aglomeraţiile de călători şi asigură decontaminarea acestora”, aceasta este una dintre măsurile luate marţi, 17 martie, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în contextul instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României.
În aceeaşi zi, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a convocat tot Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, fiind stabilite noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. „Nu vor avea program decalat angajaţii Serviciului Public Ecosal, Societăţii Apă Canal Galaţi SA, Transurb SA, Calorgal SA şi SC Gospodărire Urbană SRL, întrucât acestea prestează servicii de utilitate publică. SC Transurb SA va suplimenta mijloacele de transport în comun, pentru a se evita aglomeraţia, cât şi pentru menţinerea distanţei de siguranţă între călători”, figurează printre măsurile luate.
Cele două decizii au fost anunţate chiar în prima zi în care autobuzele şi troleibuzele au circulat după graficul de weekend şi sărbători legale. Zi în care cetăţenii care n-au avut de ales şi au fost nevoiţi să iasă din case şi se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, au avut parte aglomeraţie şi înghesuială, la orele de vârf.
SC Transurb SA a anunţat miercuri, 18 martie, că „pentru a se evita aglomeraţia cât şi pentru menţinerea distanţei de siguranţă între călători, a fost suplimentat graficul de transport cu 22 autobuze pe următoarele trasee”.
Astfel, traseul 102 suplimentat cu şase mijloace de transport, traseul 11 – cu patru autobuze, iar traseele 10, 24, 26, 28 şi 39 cu câte două autobuze. În ceea ce priveşte traseele 7 şi 44, acestea au fost suplimentate cu câte un autobuz.
Autorităţile recomandă evitarea zonelor aglomerate şi a deplasării cu mijloacele de transport în comun, ca o măsură de siguranţă pentru fiecăruia.

 

Citit 5669 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 23:22

6 comentarii

 • postat de Dedicatie de la Badalau ...
  Joi, 19 Martie 2020 17:20
  77.111.247.***
  Foarte bine ca s-a marit numarul autobuzelor de pe trasee.
  In felul asta stim ca nu o sa suparam ,,italienii" si ,,spaniolii" si toti ceilalti ,,occidentali" care s-au intors la sanul patriei mume in ultima luna de zile, cu milioanele, si care sunt obisnuiti sa traiasca in conditii de lux si de civilizatie si care au venit acum si ne-au ,,civilizat" si pe noi, de tot ...
  Au facut ca (si) Romania sa fie o ,,tara ca afara".
  Sper ca TRANSURB sa le indeplineasca exigentele acestori ,,romani superiori".
  2
  10
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 19 Martie 2020 16:45
  185.53.199.***
  Eu as fi mărit distanta dintre stații (un traseu dintre 2 stații ar fi fost din doua trasee actuale). Ce as câștiga: practic cine ar fi avut de mers doar o statie nu s-ar mai fi urcat în autobuz (oricum ar fi mers o stație pe jos) și , datorită acestei măsuri aș fi redus timpul de călătorie și implicit timpul de contact dintre persoane. Mai mult, mersul pe jos face minuni! Pentru persoanele foarte vârstnice care nu se pot deplasa nici măcar o stație, recomandarea de a sta mai mult acasă este de bun augur, fără supărare in aceste condiții
  9
  4
  Raportează
 • postat de Calatorul
  Joi, 19 Martie 2020 11:02
  78.96.59.***
  O idee foarte buna. Lumea nu va mai sta nas in nas. Cei care bat toba micsorarii numarului de autobuze uita ca acestea erau si asa prea putine, iar reducerea numarului lor face sa puna pe butuci si ultima bruma de economie care mai misca in orasul asta. Falimentul si asa e la un pas de noi. Inca mai sunt oameni care muncesc si care au nevoie de conditii civilizate de transport. Nu ne mai aburit ca ,, ne plimbam,, cu autobuzul. Altfel o sa va treziti peste putin timp fara apa, gaze, curent electric, mancare, etc. din cauza avariilor si a altor probleme care pot apare si o incepeti sa urlati . Nu toti salariatii au masini la scara.
  2
  11
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 19 Martie 2020 10:06
  5.2.208.***
  Autobuzul nr. 72 PMG, astazi 19 martie

  introdus pe traseul 10 la ora 8,00

  Autobuzul vechi este o bomba biologica si fizica, este imputit, mizerabil, gunoaie in toate garniturile, nematurat, cu noroi, geamuri nespalate, scaune rupte, tapiterie murdara

  cu miros PERSISTENT DE COMBUSTIBIL

  fara caldura, ca e mai sigur, daca ia foc autobuzul

  la ora 8 dimineata erau 3 grade afara.

  dar soferul sta confortabil in cabina. la caldura, in camasa si vesta
  presupun ca si-a igienizat cabina, ca are caldura, conditii normale de lucru, sau i s-a permis sa lucreze in alt mediu decat restul autobuzului ?

  curatenia si apoi igienizarea s-a facut ? cine a aprobat iesirea pe traseu ?

  TRANSURB este obligat sa faca reviziile tehnice si cele SANITARE, APROBATE PENTRU TRANSPORTUL CALATORILOR
  11
  13
  Raportează
 • postat de niki
  Joi, 19 Martie 2020 09:59
  82.78.127.***
  ANULATI ABONAMENTELE GRATUITE PENTRU A EVITA PLIMBARILE,SUPLIMENTAREA SA FIE FACUTA NUMAI LA ORELE DE VARF,CAND SE INTRA SI SE IESE DA LA SERVICIU.
  14
  19
  Raportează
 • postat de george
  Joi, 19 Martie 2020 02:21
  185.45.177.***
  Adica toata lumea reduce dar noi marim numarul de autobuze. N-ar fi mai bine sa rarim numarul plimbarilor? Stati acasa, luati de la magazinul cel mai apropiat ce va trebuie.
  27
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.