22 de autobuze suplimentare, pe nouă trasee

22 de autobuze suplimentare, pe nouă trasee
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În condiţiile în care, începând de marţi, 17 martie, mijloacele de transport ale companiei Transurb circulă după graficul din zilele de sărbătoare de weekend, pe nouă dintre traseele cele mai solicitate şi mai frecventate au fost introduse, suplimentar, 22 de autobuze. Anunţul a fost făcut de către operatorul de transport, în urma măsurilor luate în urma întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Primăria Municipiului Galaţi va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun, va micşora timpii de aşteptare, astfel încât să se evite aglomeraţiile de călători şi asigură decontaminarea acestora”, aceasta este una dintre măsurile luate marţi, 17 martie, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în contextul instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României.

În aceeaşi zi, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a convocat tot Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, fiind stabilite noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. „Nu vor avea program decalat angajaţii Serviciului Public Ecosal, Societăţii Apă Canal Galaţi SA, Transurb SA, Calorgal SA şi SC Gospodărire Urbană SRL, întrucât acestea prestează servicii de utilitate publică. SC Transurb SA va suplimenta mijloacele de transport în comun, pentru a se evita aglomeraţia, cât şi pentru menţinerea distanţei de siguranţă între călători”, figurează printre măsurile luate.

Cele două decizii au fost anunţate chiar în prima zi în care autobuzele şi troleibuzele au circulat după graficul de weekend şi sărbători legale. Zi în care cetăţenii care n-au avut de ales şi au fost nevoiţi să iasă din case şi se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, au avut parte aglomeraţie şi înghesuială, la orele de vârf.

SC Transurb SA a anunţat miercuri, 18 martie, că „pentru a se evita aglomeraţia cât şi pentru menţinerea distanţei de siguranţă între călători, a fost suplimentat graficul de transport cu 22 autobuze pe următoarele trasee”.

Astfel, traseul 102 suplimentat cu şase mijloace de transport, traseul 11 – cu patru autobuze, iar traseele 10, 24, 26, 28 şi 39 cu câte două autobuze. În ceea ce priveşte traseele 7 şi 44, acestea au fost suplimentate cu câte un autobuz.

Autorităţile recomandă evitarea zonelor aglomerate şi a deplasării cu mijloacele de transport în comun, ca o măsură de siguranţă pentru fiecăruia.

 

Citit 6030 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.