Unii cu casă, alţii evacuaţi

Unii cu casă, alţii evacuaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recenta şedinţă extraordinară a Consiliul Local a fost pentru unii mumă, pentru alţii, ciumă. Consilierii au evacuat din casele municipalităţii câteva familii, dar le-au şi oferit altor gălăţeni şansa de a-şi cumpăra locuinţele în care stau cu chirie.

Şi la final au mărit suprafaţa de teren din zona Drumului de Centură,  pe care se vor construi blocuri ANL.

Verdict: evacuare

Aleşii locali au votat evacuarea chiriaşilor din apartamentul situat pe strada Slănic nr.2 , bloc 4B.

Motivul pentru care familia Ecaterinei Chilian va trebui să-şi găsească un nou acoperiş deasupra capului a fost acela că din 1988 aceasta nu a mai solicitat prelungirea contractului de închiriere, deşi a fost notificată.

E surprinzător că, după 21 de ani, Serviciul Contencios Juridic a luat măsuri şi a decis evacuarea pe cale administrativă a chiriaşei insolvabile, evacuare motivată de starea avansată de degradare  a apartamentului respectiv.

Aleşii au fost de acord şi cu evacuarea locatarilor samavolnici din imobilul situat pe  strada dr. Carnabel nr.21. În 1994, când i-a fost închiriat familiei Munteanu, în cele 6 camere locuiau 10 persoane. Între timp numărul locatarilor a crescut la 25!

În 2004, Judecătoria Galaţi a dispus rezilierea contractului de închiriere, evacuarea chiriaşilor şi recuperarea prejudiciului, dar familia a cerut şi a obţinut de la primar clemenţă pentru a locui până la asigurarea unui alt spaţiu de locuit.

Pentru că vecinii chiriaşilor au dat în judecată municipiul Galaţi pentru a-l obliga să consolideze şi să repare imobilul, aleşii au decis să evacueze familia Munteanu din imobilul proprietatea municipiului. Singurii care s-au abţinut de la vot au fost consilierii PC.

Liber la cumpărare!

Aleşii locali au făcut un pas pentru vânzarea locuinţelor ANL pentru tineri, trecându-le în domeniul public al statului.

În acelaşi timp au prelungit termenul de vânzare a unor apartamente din blocurile V2, V3, V5, A8, A16 şi D19 până la finele acestui an. Iniţial, data-limită pentru vânzarea acestor case, construite în baza Ordonanţei 19 din 1994, fusese iulie 2008, dar parte din apartamente au rămas nevândute, întrucât chiriaşii nu au avut posibilităţi materiale să le cumpere.

Aleşii locali au mai mărit şi suprafaţa de teren atribuită în folosinţă gratuită ANL în zona Drumul de Centură, îndreptând de fapt o greşeală. Dintr-o eroare, suprafaţa pe care o alocaseră iniţial era cu câteva sute de metri pătraţi mai mică decât trebuia.

În final, aleşii au atribuit ANL pentru construcţia de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii,  terenul amplasat în zona Drumul de Centura, strada Prelungirea Brăilei, în suprafaţă de 13.403,37 mp, şi  terenul în suprafaţă de 4424 mp, amplasat pe strada Arcaşilor.

Citit 768 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.