Soluții pentru toate cartierele aglomerate. Mai multe locuri de parcare în Galați

Soluții pentru toate cartierele aglomerate. Mai multe locuri de parcare în Galați
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Numărul locurilor noi de parcare din municipiul Galați a crescut în ultimii ani. Acest lucru a fost posibil după ce Primăria a aplicat un plan susținut care a vizat în primul rând înlocuirea vechilor baterii de garaje cu parcări noi. În plus, a fost construită prima parcare supraetajată din oraș, iar astfel de proiecte vor continua și în anii următori.

Parcări în locul garajelor demolate

Una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă orașele în zilele noastre este lipsa locurilor de parcare. În municipiul Galați, numărul tot mai mare de mașini și vechea sistematizare a infrastructurii, la care se adaugă garajele amplasate pe spațiile publice, au complicat lucrurile și mai mult. Din acest motiv, autoritățile locale s-au confruntat cu o adevărată provocare: găsirea de soluții pentru creșterea numărului de locuri de parcare în cartiere. Cea mai eficientă măsură a fost demolarea vechilor garaje și amenajarea de parcări în locul acestora. „În ultimii patru ani, în municipiul Galați au fost amenajate peste 10.700 de noi locuri de parcare. Este mult, în comparație cu ceea ce se întâmplase în orașul nostru până acum câțiva ani, însă prea puțin dacă ne gândim la numărul mare de mașini și la nevoile pe care gălățenii le au. Dar lucrurile nu se vor opri aici, am demarat deja procedurile pentru elaborarea de proiecte pentru construirea de noi parcări moderne în mai multe zone ale orașului”, susține primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Primăria intenționează să continue demersurile pentru eliminarea garajelor în tot orașul, pentru a face loc noilor parcări.

Prima parcare multietajată

Eliminarea garajelor nu este însă singurul plan urmat de Primărie. În municipiul Galați au fost deja implementate soluții alternative. Este vorba despre construirea de parcări subterane și supraterane. Un astfel de proiect este aproape încheiat. Prima parcare multietajată din municipiul Galați a fost construită deja în cartierul Mazepa. Aici se fac acum ultimele amenajări și au fost demarate procedurile de atribuire a locurilor de parcare și a spațiilor de depozitare pentru cei care locuiesc în zonă. Acesta este însă doar un prim pas într-un un proiect amplu inițiat de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Trei parcări subterane

„Soluția pe care am găsit-o este construirea de parcări noi, moderne, fie că vorbim despre cele subterane, de cele supraetajate sau la nivel, așa încât să utilizăm cât mai eficient spațiul pe care îl avem la dispoziție în cartiere. Nu este vorba doar despre o intenție, ci despre acțiuni concrete pe care le-am demarat deja împreună cu echipa din Primărie”, declară primarul Ionuț Pucheanu, făcând referire la începerea procedurilor pentru realizarea a trei parcări subterane la Casa de Cultură a Sindicatelor, în apropierea Spitalului pentru Copii „Sfântul Ioan” și în cartierul Țiglina I, în zona fostului cinematograf.

Noile construcții sunt gândite cu locuri de parcare și boxe pentru depozitare în subteran, căi de acces racordate la sistemul rutier, stații de încărcare pentru vehiculele electrice și sisteme de taxare automată. În toate cele trei puncte, la nivel, vor fi amenajate parcuri moderne.

Parcări supraterane în cartiere

Cel mai amplu plan pentru amenajarea de noi parcări vizează cartierele orașului. Au fost deja identificate și sunt studii de prefezabilitate pentru nu mai puțin de 12 puncte în diverse zone în care Primăria își propune să construiască parcări supraterane, la nivelul solului sau supraetajate, pe modelul celei din cartierul Mazepa.

Este vorba despre cartierele Micro 39 A, în zona blocurilor N21, Y15 și C5; cartierul Micro 39 C, în zona talciocului, la blocurile B5-B6-Supeco; cartierul Țiglina 1, în apropierea Colegiului „Emil Racoviță”; cartierul Micro 20, pe strada Furnaliștilor, în zona Școlii Nr. 43, la bl. J8 și bl. G4-G5-J5; cartierul Țiglina 3, la Complexul Siret, în zona blocurilor E6-E7-E8-B13; strada Feroviarilor, în apropierea blocurilor ANL C4-C8-C9; cartierul IC Frimu, în zona blocului N3A; strada Nucului, în apropierea Școlii 31, la blocurile N14-Z16-Z17-Y25-U2-K5; cartierul Micro 38, pe strada Camil Ressu; cartierul Mazepa 1, la blocurile Dafin, Gorun, G3; cartierul Micro 19, în zona Lisboa; cartierul Micro 21, în apropierea blocurilor L6-D7-D8. În acest caz au început deja demersurile pentru studiile de prefezabilitate ale fiecărui proiect în parte.

„Am toată încrederea că proiecte pe care le-am început vor continua cu succes. Este nevoie de o viziune unitară pentru ca problema parcărilor să fie rezolvată, iar garajele să nu își mai aibă locul în cartiere. Pentru că un oraș modern înseamnă cartiere moderne”, a conchis primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Citit 6698 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2020 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.