D’ale alegerilor. Candidată pentru două partide

D’ale alegerilor. Candidată pentru două partide
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Situaţie de râsu-plânsu’ în comuna gălăţeană Suhurlui. O politiciană a fost descoperită candidând la alegerile locale de 27 septembrie pe listele depuse de două partide politice.

Astfel, după cum ne-a confirmat liderul PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, candidata ocupa locul al doilea pe lista Mişcării Populare şi locul al patrulea pe lista Pro România pentru Consiliul Local. Se pare că niciunul dintre cele două partide nu a ştiut despre preferinţele politice duble ale candidatei, înscrise în ambele formaţiuni.

Situaţia a fost descoperită şi remediată de către biroul electoral de circumscripţie Suhurlui. Prin urmare, politiciana a pierdut şansa de a candida la alegerile locale.

O situaţie oarecum similară s-a petrecut la Nămoloasa, unde Pro România a dorit să-şi înlocuiască reprezentantul partidului în Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 40 şi a depus o adresă în acest sens la Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Ei bine, cu unanimitate de voturi, solicitarea de înlocuire a reprezentantului Pro România a fost respinsă, dar dintr-un motiv cât se poate de obiectiv: „persoana cu care se solicită înlocuirea este deja membru al acestui birou”. Cu alte cuvinte, Pro România habar nu avea că reprezentatul pe care şi-l dorea reprezenta deja un alt partid politic…   

Citit 2808 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.