Atentate la picioarele gălăţenilor, într-o zonă pietonală intens frecventată (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Atentate la picioarele gălăţenilor, într-o zonă pietonală intens frecventată (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un ciot metalic şi o clipă de neatenţie au pus în pericol viaţa unui copil. S-a întâmplat recent, după cum ne-a relatat un cititor al ziarului "Viaţa liberă", în zona pietonală cuprinsă între arterele Nicolae Bălcescu şi Traian. Puştiul s-a ales cu o mânuţă în ghips, însă ar fi putut să se lovească mult mai rău. Zona este înţesată de surpări, denivelări şi de dale lipsă, adevărate capcane pentru picioarele oricui, indiferent de vârstă!

"Vă rog să veniţi să vedeţi cum arată zona pietonală de la V-uri", a insistat unul dintre gălăţenii care citesc ziarul "Viaţa liberă". Bunic cu normă întreagă, pensionarul locuieşte în apropierea acestui pasaj pietonal, iar în perioada cât au fost închise locurile de joacă, şi-a adus aici nepoţelul. Nu este singurul, zona fiind intens frecventată de copii veniţi cu părinţii sau bunicii la joacă, dar şi de vârstnicii care au treabă la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Cei mai mulţi dintre copii vin cu bicicletele sau tricicletele, dar cursele lor sunt pline de obstacole. Dar cel mai periculos dintre toate este un ciot metalic, care iese din paviment chiar în mijlocul pasajului pietonal.

"Bucata asta de ţeavă era să nenorocească un copil", ne-a relatat pensionarul. Copilul era pe bicicletă, pedala cu viteză şi ori nu l-a văzut, ori nu l-a mai putut evita. "Roata s-a oprit în el, bicicleta s-a răsturnat, iar copilul a căzut şi s-a lovit la mână", am aflat de la cititorul nostru.

Ciotul metalic le poate pune piedică şi celor care nu-l observă şi care se îndreaptă spre una dintre băncile din apropiere. Nu este singurul care îi poate trimite la ortopedie pe cei care tranzitează zona sau care vor doar să se bucure de puţină odihnă, de zonele verzi şi de răcoarea fântânii arteziene.

Din păcate, fără a exagera, piaţeta la V-uri - după cum o mai numesc unii dintre gălăţeni - oferă gama completă de accidente de teren: tasări, surpări, denivelări, încreţituri, pavele sărite, fisurate sau sparte. Poate deveni chiar "studiu de caz" pentru modul în care „evoluează” solul la Galaţi.

Şi după ce-l studiază bine, poate că n-ar fi rău ca autorităţile să intervină şi să-l reabiliteze! Poate în mandatul viitor!

Citit 1944 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2020 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.