S-a decis cum vor funcționa piețele gălățene
Foto: Marian Calestru

S-a decis cum vor funcționa piețele gălățene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria și Administrația Piețelor Agroalimentare au decis modul în care vor funcționa piețele municipiului Galați pe perioada carantinei parțiale.

În Piața Centrală, Hala de produse industriale rămâne deschisă. Hala Agroalimentară (Veche) este închisă, dar activitatea continuă pentru magazinele amplasate de jur împrejurul halei, la care se poate avea acces din exterior. Zona de standuri va fi închisă și izolată. Celor 54 de comercianți de produse industriale din standuri le vor fi puse la dispoziție standuri rămase libere în hala de mărfuri industriale, iar comercianții de produse agroalimentare din această zonă vor putea închiria spațiile libere disponibile la acest moment. Hala de carne – deschisă, cu șase standuri. Hala de legume și fructe este închisă, dar activitatea continuă pentru standurile amplasate de jur împrejurul ei. Producătorii și comercianții din Hala de Legume-Fructe, relocați în 10 din cele 16 căsuțe montate lângă hală. Hala de brânză și lactate – închisă, dar activitatea este reorganizată în cele șase căsuțe rămase. Hala de preparate este deschisă.

Micro 39: Hala de produse industriale – deschisă. Hala de legume-fructe – închisă, dar activitatea producătorilor și comercianților continuă pe 33 de tarabe, în parcarea adiacentă pieței, sub 9 corturi. Hala de produse agroalimentare – închisă, activitatea continuă pentru magazinele amplasate de jur împrejurul halei. Celor 31 de comercianți de produse industriale le vor fi puse la dispoziție standuri din hala de industriale, iar comercianții de produse agroalimentare din aceasta zonă vor putea închiria spațiile libere. Hala de brânză – închisă, activitatea continuă cu 2 vitrine frigorifice, în holul de la intrarea în Hala de Legume-Fructe. Boxele de carne – închise, dar va fi modificată configurația geamului pentru a se putea comercializa produsele la fereastră.

Țiglina 1: Hala de legume-fructe – închisă, producătorii au fost relocați la tarabe în 4 corturi amplasate pe platoul descoperit, iar comercianții de legume și fructe, în cele 10 căsuțe deja montate. Zona de tarabe va fi închisă și izolată. Rămân deschise standurile amplasate de jur împrejurul halei. Hala de brânză – deschisă, cu modificarea configurației geamului pentru a asigura posibilitatea vânzărilor la fereastră pentru un singur comerciant pe zi. Hala de produse industriale – deschisă.

Micro 19: Hala de legume-fructe – deschisă, amenajare formată din acoperiș și un perete. Hala de brânză – deschisă, are o singură vitrină de refrigerare și este independentă de activitatea pieței.

Micro 20: Hala sectorului de legume-fructe – închisă, comercianții au fost relocați pe platoul pieței. Sectorul în care se află un magazin de produse de uz casnic și industriale rămâne deschis.

Micro 17. Pe platou continuă activitatea, Hala de brânză – deschisă.

Calea Basarabiei Platou – deschisă.

În Micro 14, Hala de legume-fructe – închisă, activitatea a fost relocată pe platoul descoperit.

Hala din Micro 16 este închisă, dar activitatea continuă pentru cei doi comercianți care își vor comercializa produse la ușă sau geam.

Hala Turist - închisă, produsele se vând la geam.

La cererea comercianților, Administrația Piețelor Agroalimentare poate pune la dispoziție platoul cu tarabe din Piața Micro 20 și Piața Veche. 

Masca de protecție, care să acopere gura și nasul, este obligatorie. La intrarea în hale se face termoscanare, există tuneluri cu lămpi ultaviolete și sunt montate dispensere cu substanțe dezinfectante la toate intrările și în zona platourilor descoperite. 

Citit 4949 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.