Când se va redeschide Plaja ”Dunărea”

Când se va redeschide Plaja ”Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Lucrările de reabilitare și modernizare a Plajei „Dunărea” trebuie să se încheie în luna iunie, anunţă Primăria Galaţi printr-un comunicat de presă. Nu mai puţin adevărat este că investiţia ar fi trebuit să fie finalizată la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie 2020, conform contractului de lucrări şi a graficului aferent, şi că a mai existat un termen oficial de finalizare - 2 martie 2021.

Administraţia locală transmite că lucrările de realizare a aqua park-ului au avansat: „A fost ridicată construcția de la intrarea în viitorul complex multifuncțional acvatic pentru agrement, iar în prezent se montează toboganele, urmând ca, în funcție de condițiile meteo, să se realizeze finisajele la cele trei bazine de înot și, ulterior, amenajarea plajei”.

La Plaja "Dunărea" s-au prevăzut următoarele lucrări: refacerea și modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți și zonă de beach bar, reamenajarea piscinei pentru copii care va fi mai mare decât cea care a funcționat în trecut și va fi dotată cu un ansamblu de tobogane pentru toate categoriile de vârstă, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină și tobogane cu aterizare lentă orizontală. De altfel, la Plaja Dunărea va funcționa unul dintre cele mai mari tobogane, care va atinge 20 de metri înălțime. De asemenea, se va amenaja o zonă de servire a mesei, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente dotată cu scenă și ecran pentru proiecții și amenajarea unor terenuri pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Suprafața utilă este de 22.000 de metri pătrați, iar capacitatea aqua park-ului este 3.500 de persoane.

Reamintim că, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, a fost încheiat un contract în valoare de 23,19 milioane de lei cu TVA cu Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL.

Citit 7910 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.