Apaterm, la momentul adevărului

Apaterm, la momentul adevărului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Societatea îşi împuţinează angajaţii

Pentru societatea Apaterm, aflată în reorganizare judiciară, astăzi este momentul adevărului. RomInsolv SPRL, administratorul judiciar al societăţii va depune la dosarul aflat pe rolul instanţei tabelul definitiv al creanţelor.

După cum am aflat de la Florian Mateiţă, partener RomInsolv, conform legii, în maxim 30 de zile Apaterm va trebui să depună la instanţă planul de reorganizare care vizează redresarea economică a societăţii şi plata datoriilor, astfel încât, la finele celor trei ani, firma să fie pe plus. Numai că planul va fi gata mult mai repede, în maxim zece zile şi este posibil ca Apaterm să şi-l asume direct.

Care sunt datoriile?

Florian Mateiţă ne-a declarat că valoarea totală a creanţelor solicitate societăţii Apaterm se ridică la 372.158.259 de lei. Apaterm a acceptat însă doar datorii în valoare de 371.516.755 de lei.

Potrivit acestuia, printre cei care s-au înscris pe lista creditorilor furnizorului local de apă şi căldură se numără: opt instituţii bugetare, Primăria – Consiliul Local Galaţi şi 45 de societăţi furnizoare de diverse servicii şi produse.

Conform reprezentantului RomInsolv, suma cerută de Electrocentrale, unul dintre cei mai mari creditori ai Apaterm, se ridică la 339.701.780 de lei. Apaterm a acceptat, însă, la plată, o datorie cu 360.000 de lei mai mică decât cea solicitată de CET.

Pe salarii mai există o creanţă mică, de 16.000 de lei, rămasă din cauza unor întârzieri la plata retribuţiilor către salariaţi, situaţie petrecută prin primăvara acestui an.

Pleacă 232 de salariaţi

Potrivit lui Florian Mateiţă, miercuri s-a aprobat al treilea val de plecări din Apaterm, 37 de persoane. Alte 27 de persoane care se ocupau de relaţia cu blocurile ANL vor fi transferate către Primărie, pentru că sarcinile lor de serviciu nu au legătură efectivă cu Apaterm.

După cum am mai scris, 121 de salariaţi ai Apaterm au primit preaviz şi vor părăsi societatea pe 22 septembrie. Lor li se alătură cei 47 de salariaţi care, în luna iulie, au primit vestea că vor trebui să-şi caute un alt loc de muncă sau să se mulţumească doar cu pensia.

Astfel, din cei peste o mie de salariaţi, Apaterm va rămâne cu 830. Potrivit lui Florian Mateiţă, în prezent se lucrează la nişte standarde de calitate a muncii, pentru ca evaluarea activităţii şi a eficienţei salariaţilor în unitate să se poată face uşor şi cu maximă obiectivitate.

Citit 994 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.