Adio, ceas în Mazepa! (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Adio, ceas în Mazepa! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Ceasului din Mazepa i-a venit, marţi dimineaţă, ceasul sfârşitului. Muncitorii care execută lucrările de modernizare a zonei cuprinse între Potcoava de Aur şi Trei Star nu numai că l-au pus la pământ! L-au făcut bucăţi! Cadranele sparte, stâlpul de susţinere distrus cu utilajele şi grămada de resturi au rămas mărturie a ceea ce a fost.

„Noi facem doar ce ni se spune!”, ne-au declarat muncitorii de pe şantier, angajaţi de asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - BTFarch Ro Company SRL.

Potrivit informaţiilor furnizate la cererea noastră de către Biroul de presă al Primăriei Galaţi, ceasul nu apare în proiectul de modernizare, prin urmare nu va fi pus la loc. Aşa cum a păţit, de altfel, şi ceasul din centrul oraşului. Spre tristeţea multor gălăţeni care aveau numeroase şi frumoase amintiri legate de cele două ceasuri.

Revenind la lucrările de modernizare a zonei dintre Potcoava de Aur și Trei Star, a rămas, deocamdată, în picioare, înconjurat de munţi de materiale de construcţie şi stive de pavele, controversatul monumentul finanţat şi realizat de Asociaţia Cavalerilor Cruciaţi Dunărea de Jos, purtători ai Ordinului Sf. Ioan, cunoscuţi şi sub denumirea de Cavaleri de Malta. Este vorba despre cele trei coloane ridicate în cinstea celor trei eroi căzuţi la datorie pe frontul din Afganistan, sublocotenenţii post-mortem Narcis Şonei, Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Claudiu Covrig.

Aşa cum "Viaţa liberă" a scris la vremea aceea, edificiul a fost amplasat fără  niciun fel de autorizaţie din partea Primăriei Galaţi, fără certificat de urbanism sau plan de încadrare zonală şi fără avizul Comisiei Naţionale pentru Monumentele de For Public de la Ministerul Culturii şi Cultelor. Adică, ilegal.

Citit 13002 ori Ultima modificare Joi, 02 Septembrie 2021 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.