Termen-limită pentru montarea repartitoarelor, în sistem centralizat

Termen-limită pentru montarea repartitoarelor, în sistem centralizat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Până la 31 decembrie 2021, asociațiile de proprietari care sunt încă racordate la sistemul centralizat, fiind arondate centralelor de cartier, trebuie să îşi monteze repartitoare de costuri la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit, potrivit prevederilor din Legea nr. 196/2021.

"În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit", precizează Primăria Galaţi.

"Informații suplimentare se pot obține de la Compartimentul Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei municipiului Galați, la telefon 0236.307.789. Potrivit legii, nerespectarea termenului-limită privind montarea repartitoarelor de costuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei", transmite municipalitatea.

Citit 2086 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 03:35

5 comentarii

 • postat de Gălățean, din pacate
  Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 08:06
  5.13.238.***
  Pai, repartitoarele astea ce sunt? Contoare de măsură. Pai, eu știu ca aparatele astea de măsură, fie pentru apa, energie, gaze sau energie termica, ar cam fi ale furnizorilor.
  De ce ma obligi sa le cumpar eu?!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de dgi
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 18:38
  81.196.245.***
  Repartitoare in fapt inseamna contor de energie. Ptr mizeriile montate mai demult a fost data derogare printr-o formulare confuza intr-un ordin de presedinte ANRE. Tot acolo se impune la montare reechilibrarea hidraulica a instalatiilor interioare, dezechilibrate prin montarea robinetelor termostatate care, deschise maxim au aprox 15% din diametrl conductei de alimentare calorifer. Dealtfel, sa impui montare de repartitoare, care presupune si costuri destul de mari de repartizare incalzire dupa regulile montatorului care nu le pune la dispozitia consumatorului, care costa cel mai probabil cel putin 150lei/calorifer, este cinism sau bataie de joc. Mai ales in timp scurt. Este o mizerie care umple buzunarele apropiatilor ANRE, care oricum ne-a executat prin preturi "reglementate" la gaz si curent. Aceasta agentie lucreaza pe bani grei ptr firmele furnizoare de gaze, curent si repartitoare. Trebuie stiut ca modul de repartizare a consumului este secret stiut doar de firme si ANRE. Nu mai vorbim de amenzi. Sunt fapte criminale mai grave care se sanctioneaza mai putin. Apropo: ptr montare repartitoare, fiind modificare de instalatie, trebuie conform legii intocmit proiect de executie. Adica, daca eu nu pun repartitoare iau amenda pana la 1000 lei, dar daca firma imi monteaza gresit, fara echilibrare si fara proiect nu primeste nici o amenda. Golanie ANRE.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Vrem APĂ CALDĂ!
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 13:40
  81.12.149.***
  La A-urile din Ţiglina 1 nu există niciun repartitor şi plata se face la comun în sistem pauşal, ceea ce nu-i corect. Problema este cu APA CALDĂ pe care aceste Centrale de cartier nu prea o produce, iar directorul de la CALORGAL văd că nu mai spune nimic. Când se vor monta şi acele CAZANE care să producă şi apă caldă sau tot la lighean trebuie să ne spălăm în continuare?
  P.S. Pentru cei care sugerează montarea de centrale de apartament îi rog să se abţină, neştiind care va fi costul montării, costul gazului în viitor, resursele sale epuizabile, poluarea, taxele de mediu, condiţiile de montare, schimbarea acestora periodic şi multe altele. Nu vă mai lăsaţi prostiţi de imbecilii care ne conduc Galaţiul! În blocurile din oraş agentul termic trebuie să intre în apartamente gata preparat, nu să-l prepare fiecare şi să aibă grija mentenanţei acestuia. Pentru asta au fost proiectate blocurile, dragi cetăţeni!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 07 Septembrie 2021 23:25
  5.13.141.***
  BASTI CU PROSTIILE ASTEA! panaramele astea montate ajungeam sa platesc caldura cu 400% mai mult! ESTE O TEAPA! MAi pui si tevile comune si ajungi la 450...500%! TAIATE TEVILE LA INTRAREA IN BLOC SI MONTATE CENTRALE INDIVIDUALE!
  1
  6
  Raportează
 • postat de Un jecmanit
  Marți, 07 Septembrie 2021 21:20
  72.83.146.***
  Cea mai mare golanie, pusa la cale, de cei ce ne ,,conduc,, din care foarte multi au ajuns miliardari, sunt aceste repartitoare…cand m am dus contariat fiind ca consumand mai putin decat luna trecuta, conform repartitoarelor, de ce platesc la fel.
  Raspunsul a fost unul care numai lasa loc de comentarii…,,pretul gigacaloriei il stabilim noi in fiecare luna,, functie de ce?????
  Totul este o cardasie, cu primarie si abonatii la banii publici, de data asta de banii cetatenilor, PENTRU ASI FACE GUSA MARE…O , jecmaneal si GOLANIE, Punetiva centrale si nu i mai lasati sa va jecmaneasca si cu asta, ca in rest, taxe si iar taxe, mai nou golania primarului cu taxe de parcare, o noua batae de joc la adresa celor ce l au ales.
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.