Ce spune Primăria despre trotuarul blocat pe strada Cloşca

Ce spune Primăria despre trotuarul blocat pe strada Cloşca
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

"Trotuar blocat şi pietoni puşi în pericol", era titlul articolului publicat în ediţia din 5 noiembrie 2021 a ziarului "Viaţa liberă". O cititoare a cotidianului nostru ne reclamase situaţia de pe strada Cloşca, unde, în zona cunoscută în trecut pentru vânzarea accesoriilor auto, o bucată din trotuar a fost blocată şi îngrădită, obligându-i pe trecători să circule pe carosabil. "Aşteptăm o reacţie din partea Primăriei Galaţi şi mai ales o măsură pentru ca pietonii să nu îşi rişte viaţa, iar şoferii să nu aibă pe conştiinţă o victimă sau mai multe", scriam la finalul articolului.

Reamintim, gălăţeanca apelase la noi după ce a primit din partea autorităţilor răspunsuri stereotipe, deşi problema sesizată nu era una personală ci, din contră, de interes public: "Depăşirea zonei respective nu se poate face decât pe carosabil, dar pe banda a doua, pentru că la marginea gardului sunt parcate maşini. Ca să poţi traversa pe trecerea de pietoni spre Kaufland, nu ai vizibilitate din stânga, pentru că sunt maşini parcate şi trotuarul blocat. Am făcut sesizare acum o lună la Primărie, am arătat aspectul şi am primit un răspuns stereotip. Am revenit după două săptămâni, acelaşi răspuns", ne relatase cititoarea.

Pentru a fi siguri că obţinem o reacţie din partea Primăriei, am solicitat în scris un punct de vedere privind situaţia semnalată în articol. Şi am cerut, punctual, să ni se răspundă la următoarele întrebări: Când, cine şi de ce a blocat trotuarul; ce suprafaţă de trotuar este ocupată; ce soluţii are in vedere Primăria Galaţi pentru a nu pune în pericol vieţile pietonilor şi când vor fi ele puse în operă.

Iată şi răspunsul Primăriei: "Referitor la solicitarea dumneavoastră privind gardul care ocupă și trotuarul de pe strada Cloșca - zona <La Popescu>, vă informăm că, în urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal și din înscrisurile puse la dispoziție de proprietar, terenul este proprietate indiviză. Astfel, pentru împrejmuire (64,45 m), a fost obținut certificat de urbanism și autorizație de construire - împrejmuire proprietate, acte emise de către Primăria Municipiului Galați, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, actualizată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Chiar și în aceste condiții, accesul trecătorilor în zonă se poate face, întrucât există treceri de pietoni în apropiere, ce permit ocolirea respectivului segment de trotuar", ne-a transmis administraţia locală. 

Foto: Anca Spânu

Citit 4717 ori Ultima modificare Marți, 30 Noiembrie 2021 02:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.