Ce spune Primăria despre trotuarul blocat pe strada Cloşca

Ce spune Primăria despre trotuarul blocat pe strada Cloşca
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

"Trotuar blocat şi pietoni puşi în pericol", era titlul articolului publicat în ediţia din 5 noiembrie 2021 a ziarului "Viaţa liberă". O cititoare a cotidianului nostru ne reclamase situaţia de pe strada Cloşca, unde, în zona cunoscută în trecut pentru vânzarea accesoriilor auto, o bucată din trotuar a fost blocată şi îngrădită, obligându-i pe trecători să circule pe carosabil. "Aşteptăm o reacţie din partea Primăriei Galaţi şi mai ales o măsură pentru ca pietonii să nu îşi rişte viaţa, iar şoferii să nu aibă pe conştiinţă o victimă sau mai multe", scriam la finalul articolului.

Reamintim, gălăţeanca apelase la noi după ce a primit din partea autorităţilor răspunsuri stereotipe, deşi problema sesizată nu era una personală ci, din contră, de interes public: "Depăşirea zonei respective nu se poate face decât pe carosabil, dar pe banda a doua, pentru că la marginea gardului sunt parcate maşini. Ca să poţi traversa pe trecerea de pietoni spre Kaufland, nu ai vizibilitate din stânga, pentru că sunt maşini parcate şi trotuarul blocat. Am făcut sesizare acum o lună la Primărie, am arătat aspectul şi am primit un răspuns stereotip. Am revenit după două săptămâni, acelaşi răspuns", ne relatase cititoarea.

Pentru a fi siguri că obţinem o reacţie din partea Primăriei, am solicitat în scris un punct de vedere privind situaţia semnalată în articol. Şi am cerut, punctual, să ni se răspundă la următoarele întrebări: Când, cine şi de ce a blocat trotuarul; ce suprafaţă de trotuar este ocupată; ce soluţii are in vedere Primăria Galaţi pentru a nu pune în pericol vieţile pietonilor şi când vor fi ele puse în operă.

Iată şi răspunsul Primăriei: "Referitor la solicitarea dumneavoastră privind gardul care ocupă și trotuarul de pe strada Cloșca - zona <La Popescu>, vă informăm că, în urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal și din înscrisurile puse la dispoziție de proprietar, terenul este proprietate indiviză. Astfel, pentru împrejmuire (64,45 m), a fost obținut certificat de urbanism și autorizație de construire - împrejmuire proprietate, acte emise de către Primăria Municipiului Galați, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, actualizată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Chiar și în aceste condiții, accesul trecătorilor în zonă se poate face, întrucât există treceri de pietoni în apropiere, ce permit ocolirea respectivului segment de trotuar", ne-a transmis administraţia locală. 

Foto: Anca Spânu

Citit 4417 ori Ultima modificare Marți, 30 Noiembrie 2021 02:46

9 comentarii

 • postat de Ceri
  Luni, 06 Decembrie 2021 18:16
  213.233.88.***
  La ce va așteptați? Sa rezolve primăria o nemulțumire a cetățenilor? Sunt maeștri în răspunsuri ⁶
  0
  1
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 03 Decembrie 2021 15:02
  5.13.133.***
  Numai destepti ! De ce nu va deplasati personal sa solicitati, in copie, de la Primarie, autorizatia de construire pentru imprejmuire ? Primaria si-a batut joc de proprietar, atribuindu-i un teren de 65 mp, in compensare probabil, exact acolo unde n-ai ce face. Un spatiu comercial, in cel mai bun caz. Si atat.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 02 Decembrie 2021 11:19
  5.13.200.***
  Un flex... si poc! Este illegal,. puterea exemplului propietarilor de drept comun di Galati! La treaba baieti! Fierul merge pe frunzei! pont! ;)
  Aceasta este un pamfile si trebuie tratata ca si primaria ca a TARE!
  4
  13
  Raportează
 • postat de Consilier Local
  Miercuri, 01 Decembrie 2021 19:29
  5.13.136.***
  Nu va supărați,unde pot depune și eu o cerere pentru 60 m pătrați în parcarea din fața blocului? Vreau să devin proprietar ..Voi sunteți nebuni? Sau să ne mulțumim că nu a blocat intersecția de la Ultimul Leu..
  0
  37
  Raportează
 • postat de Daniela
  Miercuri, 01 Decembrie 2021 19:16
  95.77.107.***
  Cutiuta Pandorei cu terenurile aflate in proprietatea galatilor. Se discuta pe bancile amenajate de administratia locala, ca nu prea exista interese pentru cadastrarea si inventarierea terenurilor din Galati. Din doua motive cel putin. Primul - inca nu si-au obtinut hotarari judecatoresti anumiti rechini imobiliari care au preluat drepturile de proprietate ale unor fosti proprietari, care deja au fost despagubiti de stat pentru terenurile preluate de stat. Alti fost proprietari despagubiti deja de comunisti, sau beneficiari ai unor schimburi de teren, abia asteapta (cu hotarari judecatorsti ilegal obtinute), sa fie desfiintate constructiile provizorii, inclusiv baterii de garaje, pentru a le incercui cu gard, dupa care sa le introduca in circuitul mafiot.
  2
  11
  Raportează
 • postat de G-Man
  Miercuri, 01 Decembrie 2021 10:04
  82.76.134.***
  multi *** are primaria Galati si din pacate niciunul nu e in puscarie ... inca!
  3
  27
  Raportează
 • postat de V-am votat... Degeaba !
  Miercuri, 01 Decembrie 2021 08:44
  5.14.129.***
  Bun terenul... Curios, de când a devenit musiu aproprietar al terenului?!? Că și pe mine m-ar fi interesat.
  Câtă golaneala!
  1
  35
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 30 Noiembrie 2021 10:47
  5.13.159.***
  Proprietarul a devenit proprietar si pe trotuarul din dreptul proprietatii, trotuar care este domeniul public ? Sau Primaria cand a amenajat trotuarul (cu zeci de ani in urma) a incalcat proprietatea proprietarului si acum trotuarul a fost retrocedat ? O intrebare retorica adresata ziarului Viata Libera care ar trebui sa o transmita mai departe Primariei Galati in vederea primirii unui raspuns la fel de stereotip. Primaria ar trebui sa instaleze un indicator de circulatie "TROTUAR INFUNDAT/TROTUAR FARA IESIRE" ca pietonii sa ia la cunostinta si sa traverseze strada la ultima trecere de pietoni semnalizata in ambele sensuri de mers.
  1
  98
  Raportează
 • postat de Goron
  Marți, 30 Noiembrie 2021 10:16
  84.117.46.***
  Răspuns în obișnuitul limbaj de lemn. O fi trecere de pietoni acolo, dar dacă vii dinspre faleză tot prin stradă trebuie să mergi. Apropo, poate îl ia la întrebări cineva și pe istețul care de ani de zile își parchează microbuzul acolo (se vede și în poză de altfel). E prea aproape de trecerea de pietoni, acolo e și un pic de curbă, așa că dacă vrei să treci strada nu prea vezi mașinile care vin din stânga, dinspre faleză, nici șoferul nu te vede din cauza dubei. Și oricum ar fi, era prin lege ceva legat de distanța minimă la care ai voie să parchezi față de trecere?
  0
  100
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.