Mărul discordiei pe Drumul Comunal 30

Mărul discordiei pe Drumul Comunal 30
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Culmea profitului nu este să ai propriul măr în curte, ci să-ţi cadă în curte merele vecinului. Lăsând gluma la o parte, aflaţi că, datorită unor investiţii demarate de Primăria Scânteieşti, un drum comunal a fost modernizat şi pe teritoriul Folteştiului.

Luate de avântul cheltuirii banilor pentru investiţii, autorităţile din Scânteieşti erau cât pe-aci să facă lucrări în continuare, fără să vadă că săriseră pârleazul în teritoriul administrativ al comunei vecine.

Noroc că viceprimarul Scânteieştiului, Iulian Ciprian Ilie (FOTO 1), a fost vigilent.

Acuzaţii

„Teritoriul comunei este traversat pe direcţia sud est-nord vest de DC 30 sat Fântânele – Folteşti, modernizat pe întregul traseu”, scrie mare pe site-ul Primăriei Scânteieşti.

Nu mică ne-a fost mirarea când viceprimarul liberal, Iulian Ciprian Ilie, a venit la redacţie pentru a ne reclama un proiect de hotărâre promovat de primarul Scânteieştiului, Gheorghe Bute (FOTO 2): aprobarea documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiei modernizarea DC 30 (care porneşte din centrul satului Fântânele până la Folteşti), care viza executarea unor şanţuri dalate pe o lungime de 1,170 km, iar pe viitor asfaltarea porţiunii de drum.

„Această investiţie s-ar face pe teritoriul comunei Folteşti, este o continuare a investiţiei de modernizare a DC 30, care s-a încheiat şi în cadrul căreia s-au efectuat 2 km pe teritoriul Folteşti”.

„Nu înţeleg de ce nu se aprobă investiţii pe raza comunei Scânteieşti. Opinia mea este că se face o deturnare de fonduri din bugetul total al comunei”, ne-a declarat vicele din Scânteieşti, la o zi după ce, urmare a intervenţiilor lui repetate, proiectul fusese retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local.

Supărarea lui Ilie, care de patru mandate este viceprimarul localităţii, era amplificată şi de dezamăgirea că proiecte utile localităţii, precum extinderea alimentării cu apă la Scânteieşti, un spaţiu de joacă pentru copii în spatele căminului cultural şi un teren de sport în curtea şcolii primare, pe care încercase să le promoveze, fuseseră respinse de aleşi.

Temerea viceprimarului era că primarul Gheorghe Bute va căuta soluţii să reintroducă în consiliu proiectul privind DC 30 şi să-l aprobe.

Replici şi o revelaţie

Primarul social-demorcrat Gheorghe Bute ne-a declarat că într-adevăr a demarat un proiect de hotărâre privind şanţuri dalate pe DC 30, drum comunal care leagă Scânteieşti de Folteşti care are 11 km. Drumul a fost deja în centrul a două investiţii cu bani europeni prin care s-au reabilitat 3,4 km şi apoi 3,7 km de drum.

„Aveam 200.000 de lei de la Consiliul Judeţului pe care nu-i puteam investi decât pe acest drum, şi am zis să facem şanţuri dalate printr-un proiect de hotărâre. L-am şi felicitat pe dl viceprimar pentru că a observat că, unde ne-am gândit noi să facem şanţurile, administrativ eram trecuţi în Folteşti”.

„L-am retras şi o să venim cu un nou proiect pe coordonatele noastre. A fost o greşeală de calcul a kilometrajului şi bine că s-a văzut acum şi nu mai târziu când era deja făcut”, a recunoscut primarul.

Întrebat dacă investiţiile anterioare făcute la DC30 au intrat cu 2 km pe teritoriul Folteştiului, primarul Bute a avut ceva dificultăţi până când să admită acest aspect:

„Cred că am intrat cu 1 km în Folteşti. E drum comunal pe care numai noi circulăm. Am avut noroc că am câştigat cele două proiecte pe fonduri europene. Primarul din Folteşti a fost prezent şi la demararea lucrărilor şi la recepţie, dar prioritatea lui nu ar fi fost DC 30, ci investiţii în interiorul comunei”, ne-a declarat Bute.

Ulterior primarul şi-a amintit că între cele două localităţi există un protocol de colaborare privind tocmai acest drum DC 30. Ce revelaţie!

Citit 935 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.