Galaţiul va găzdui Consulatul Greciei la Odessa

Galaţiul va găzdui Consulatul Greciei la Odessa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada interbelică, Galaţiul era "capitala" consulatelor, peste 20 de astfel de instituţii din ţări importante ale lumii desfăşurându-şi activitatea în oraş. În momentul de faţă, mai există un singur consulat, şi acela onorific, al Kazahstanului.

Din această săptămână, însă, Galaţiul va găzdui, temporar, Consulatul Greciei la Odessa, care a fost evacuat din oraşul ucrainean din cauza războiului. Potrivit unei informări a ministrului de Externe elen, Nikos Dendias, întregul personal al consulatului a ajuns în România, via Republica Moldova, împreună cu 25 de marinari angajaţi ai unei companii maritime din Grecia. Conform Ministerului Afacerilor Externe din Grecia, consulul Dimitrios Dochtsis şi ceilalţi opt membri ai corpului diplomatic îşi vor desfăşura activitatea la Galaţi, până la încheierea războiului din Ucraina.

Grecia a evacuat, de asemenea, şi personalul Consulatului elen din Mariupol, condus de Manolis Androulakis. Nu au fost oferite informaţii despre activitatea viitoare a diplomaţilor, însă n-ar fi exclus ca şi aceştia să fie relocaţi pentru o perioadă tot la Galaţi.

Citit 1447 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.