Bugetul Pieţelor, votat din a doua încercare

Bugetul Pieţelor, votat din a doua încercare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După o şedinţă ordinară maraton - care a avut loc miercuri, 30 martie, şi a durat aproape cinci ore, în care au fost supuse dezbaterii şi aprobării 163 de proiecte de hotărâre - aleşii locali au fost convocaţi joi, 31 martie 2022, în şedinţă de îndată. Alte patru proiecte de hotărâre prin care se solicită finanţare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru renovarea unor unităţi de învăţământ au fost votate.

La finalul şedinţei ordinare de miercuri, 30 martie 2022, după ce au epuizat o ordine de zi record – 163 de proiecte de hotărâre – aleşii locali au primit vestea că joi, 31 martie 2022, de la ora 11,00, trebuie să se prezinte la o şedinţă extraordinară, convocată de îndată. Alte patru proiecte de hotărâre prin care se solicită finanţare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru renovarea unor unităţi de învăţământ au trebuit votate pentru că, alături de cele 47, aprobate miercuri, vor fi depuse astăzi, 1 aprilie 2022, pentru finanţare prin PNRR. Iar banii se alocă pe principiul „primul venit, primul servit”.

De asemenea, a revenit pe ordinea de zi şi proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli, al societăţii Administraţia Pieţelor Agroalimentare, pentru anul 2022, care nu a fost aprobat în şedinţa de miercuri. Proiectul nu a suscitat discuţii, aşa cum s-a întâmplat, de pildă, la cel care viza noua organigramă a societăţii. Însă, a primit 11 voturi favorabile din partea PSD, şase voturi „împotrivă” de la consilierii USR PLUS şi PACT şi şase abţineri din partea grupului PNL. Au fost doar 11 voturi „pentru” deoarece trei dintre consilierii locali PSD - Marcela Costea, Dumitru Poalelungi şi Costel Gafton - nu au putut participa la vot din cauza funcţiilor deţinute în conducerea societăţii.

Trebuie spus că, dintre bugetele societăţilor de interes local supuse aprobării la şedinţa de miercuri, 30 martie – SC Transurb, SC Industrial Parc şi RA Administraţia Zonei Libere - Pieţele au fost singurele care nu au întrunit voturile necesare.

Bugetul Pieţelor a fost votat cu 14 voturi favorabile, în şedinţa de joi. Documentele prevăd venituri totale de 24,34 milioane de lei şi cheltuieli de 24,07 milioane de lei, cu un rezultat brut al anului de 271.000 de lei. Cheltuielile de natură salarială sunt de 9,6 milioane de lei, iar numărul de personal prognozat la finele anului este de 220.

 

Citit 1654 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.