Pregătiri pentru colectarea selectivă a gunoiului

Pregătiri pentru colectarea selectivă a gunoiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 365.717 de lei şi şase luni de muncă sunt necesare pentru executarea construcţiilor şi amenajărilor care vor permite colectarea selectivă a deşeurilor în Galaţi, în cadrul Programului ISPA - Gunoi. Autorităţile au stabilit că este obligatorie amplasarea unui număr de 4.614 containere noi, pe platformele amenajate.

De asemenea, se impune reamenajarea a 136 de puncte de colectare existente şi pregătirea amplasamentelor pentru 32 de containere subterane, în cartierele oraşului. Conform planului, platformele vor fi din beton armat cu o fundaţie din balast de 15 cm grosime şi pe o platformă din beton de 10 cm, împrejmuite cu plasă de sârmă, prevăzută cu porţi de intrare.

Acestea vor fi repartizate în toate cartierele oraşului, în imediata apropiere a punctelor de colectare existente sau lângă acestea, pentru a beneficia de căile de acces gata făcute. Programul se va desfăşura în două etape.

Mai întâi se vor realiza lucrările de reamenajare a punctelor existente şi se vor face amplasamentele pentru cele 32 containere subterane, urmând ca în etapa doua să fie realizate platformele şi împrejmuirile punctelor de colectare noi. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 365.717 lei, de la bugetul local.

Citit 933 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.