Viceprimarul din Scânteieşti, mazilit politic

Viceprimarul din Scânteieşti, mazilit politic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comuna gălăţeană Scânteieşti a rămas ieri fără viceprimar. Într-o şedinţă extraordinară, şapte dintre aleşii locali ai comunei l-au mazilit pe liberalul Ciprian Ilie (FOTO 1). Gestul nu constituie o surpriză, vicele aşteptându-se la această soartă de aproape o lună. Liberalul va ataca hotărârea în contencios administrativ, considerând-o ilegală.

Divorţul administrativ

După 14 ani de activitate în echipă, primarul PSD Ghiorghe Bute (FOTO 2) şi viceprimarul PNL Ciprian Ilie  au ajuns la „divorţ” după ce scandalurile s-au ţinut lanţ în comună. Tensiunile între cei doi au început anul acesta.

Viceprimarul ne-a sesizat că datorită unor investiţii demarate de Primăria Scânteieşti, un drum comunal a fost modernizat şi pe teritoriul Folteştiului şi că luate de avântul cheltuirii banilor pentru investiţii, autorităţile erau cât pe-aci să facă lucrări în continuare, fără să vadă că săriseră pârleazul în comuna vecină. Ulterior, viceprimarul a alertat presa că primarul vrea să mute primăria din satul Scânteieşti în Fântânele.

O zi mai târziu, primarul l-a sancţionat pe vice în cadrul unei şedinţe de CL pe motiv că aceasta nu-i face un raport zilnic de activitate şi că nu îşi îndeplineşte responsabilităţile. Viceprimarul era convins că până la urmă aleşii îl vor schimba din funcţie.

„A fost un circ ieftin”

„A fost un circ ieftin. Totul a fost în afara legii, inclusiv faptul că am fost dat afară într-o şedinţă extraordinară, nu într-o şedinţă ordinară, cum e prevăzut de lege. S-a ţinut cont numai de Legea 215, a administraţiei locale, fără a se ţinea seama şi de Statutul aleşilor locali. Singurul punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind schimbare din funcţie a viceprimarului comunei Scânteieşti”, ne-a declarat după şedinţă Ciprian Ilie.

Şedinţa a fost convocată de patru consilieri locali PSD. „Nu mi s-a reproşat nimic, pur şi simplu s-a cerut schimbarea mea fără motive. S-a adus la cunoştinţă că am fost sancţionat, că am avut apariţii în mass-media gălăţeană şi am dat o notă proastă pentru comunitatea noastră. Probabil că îi supără adevărul”, spune Ciprian Ilie.

„Sunt ca un ghimpe”

„Motivul real pentru care m-au schimbat este că sunt ca un ghimpe în această instituţie, pentru că am aflat nişte dedesubturi. E vorba de interese de grup, de promisiunile făcute unii altora. Împotriva mea au fost cei patru consilieri PSD, doi la PC şi dna consilier de la PRM. Interesul îşi spune cuvântul. Spre bucuria mea nu au putut să-mi ia şi dreptul de a fi consilier”, ne-a declarat Ciprian Ilie.

Liberalul este decis să atace hotărârea în contencios pentru că nu se simte vinovat cu nimic! „S-a încălcat legea total, nu s-a adus nici un fel de argument. Ca să fiu schimbat, pe lege, trebuia să fi încălcat Constituţia sau să fi adus prejudicii comunităţii. Or lucrul acesta nu s-a vrut a se demonstra pentru că nu aveau ce. Doamna vicepreşedinte Tania Bogdan a fost aici, dar nu sunt luate în consideraţie vorbele noastre. Era punct ochit, punct lovit. Puteam să ţinem o săptămână predici, tot aşa ieşea”, spune liberalul Ciprian Ilie.

Politicianul aşteaptă cu interes decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, unde l-a reclamat pe primar. Fostul vice susţine că a fost discriminat din moment ce era singurul din Primărie care trebuia să facă cinci rapoarte pe zi.

„Colaborarea noastră s-a încheiat”

Primarul Ghiorghe Bute a fost tranşant: „Propunerea de schimbare a venit din partea consilierilor PSD, votul a fost 7 la 3, ce pot să spun mai mult? Nu sunt jurist să vă spun dacă a fost ilegal. Sunt organe competente care să se pronunţe asupra legalităţii – Prefectura, instanţa. Fiecare parte îşi susţinea punctul de vedere”.

Întrebat dacă are ceva să-i reproşeze fostului viceprimar, Bute a răspuns: „Colaborarea noastră s-a încheiat! Alte cuvinte sunt de prisos”.

Potrivit primarului, 2-3 luni, până se vor limpezi apele, funcţia de viceprimar va rămâne vacantă. „Eu îmi doresc o echipă”, a punctat primarul.

Citit 1047 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.