Autocamion de intervenție pentru pompierii gălățeni

Autocamion de intervenție pentru pompierii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați are, începând de astăzi, un camion nou pentru intervenții, dotat cu aparatură de ultimă generație. Acesta este binevenit în condițiile în care utilajele de intervenție moderne vor scurta timpul de acțiune la intervenții.

Ion Toma, inspectorul-șef al ISU Galați, a subliniat faptul că noua achiziție este rezultatul unui parteneriat desfășurat la nivelul instituției gălățene cu omologii săi din Republica Moldova. Parteneriatul, intitulat "Creșterea protecției populației în situațiile de urgență cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră", finanțat de Uniunea Europeană, are ca scop limitarea consecințelor dezastrelor naturale în zona transfrontalieră, prin creșterea nivelului de protecție în situații de urgență.

"În valoare de 330.000 de euro, din care 90% au reprezentat contribuția Uniunii Europene și 10% cofinanțare, proiectul a prevăzut modul modernizat și dotat de management și răspuns la dezastre în cadrul Centrului Republican de Instruire. De asemenea, proiectul a prevăzut atât numărul de personal instruit decizional de la autoritățile locale, cât și creșterea capacității operaționale a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Galați, prin achiziționarea unui vehicul special pentru intervenție", a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul-șef al ISU Galați.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, colonelul Eugen Chiriță, a explicat faptul că este vorba despre un autocamion pentru transport materiale de intervenție, cu dotări speciale. "Este prevăzut cu două motopompe transportabile și o motopompă transportabilă plutitoare, pentru intervenția la inundații ori alte calamități naturale", ne-a mai spus acesta.

Reprezentanții ISU Galați susțin că au lucrat pe un asemenea autocamion în cadrul cooperării dintre cele două țari, mai exact în cadrul vizitelor efectuate în schimb de experiență în Republica Moldova. Colonelul Ion Toma, șeful ISU Galați, a concluzionat prin a explica conștientizarea importanței cooperării transfrontaliere în gestionarea dezastrelor.

Citit 2199 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 09:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.