Negocieri pentru ajustarea salariilor la Transurb

Negocieri pentru ajustarea salariilor la Transurb
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Reprezentanții Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb și conducerea operatorului de transport se vor întâlni pentru o nouă rundă de negocieri, luni, 13 februarie 2023. Ajustarea salariilor cu indicele prețurilor de consum, așa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă, reprezintă principala revendicare a salariaților. Din păcate, sindicaliștii și administrația nu s-au putut înțelege la cele două runde de discuții avute în această săptămână.

În opinia sindicaliștilor Transurb, ajustarea salariilor nici nu ar fi trebuit să fie motiv de negociere. Conform Contractului Colectiv de Muncă, odată cu anunțarea indicelui prețurilor de consum, în luna imediat următoare suma aferentă ar fi trebuit să se regăsească în salariu. Conducerea societății a propus o ajustare eșalonată a salariilor, dar angajații nu sunt de acord.

„Noi avem cererea noastră, administrația vine cu o altă ofertă și nu ne putem înțelege. Înțelegem situația economică a societății, dar insistăm să primim o tranșă mai bună de bani pentru rata inflației. Administrația vine cu argumente, credibile de altfel, dar și argumentul nostru este credibil, și o știm cu toții: prețurile au crescut, de rate nu mai zic. Noi suntem fermi, nu acceptăm eșalonarea. A rămas să ne întâlnim luni, să vedem cum stau lucrurile. Fiecare parte i-a spus celeilalte: «În caz că vă răzgândiți, sunați-ne!». Rămâne să vedem cum stau lucrurile luni”, ne-a declarat liderul Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb, Gicu Pastia.

Citit 2749 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 09:41

1 comentariu

  • postat de ss
    Sâmbătă, 11 Februarie 2023 15:09
    5.13.148.***
    e clar, salariile la bugetari acum nu mai cresc, se "ajusteaza", saracutii cum duc ei tara asta in spate......se plangea unul ca in 6 luni de munca la stat si salariu de 6.500 lei/net nu i-a dat nimic de munca, statul la stat! :)))
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.