Peste 10 milioane de lei pentru modernizarea clădirii Prefecturii Galați

Peste 10 milioane de lei pentru modernizarea clădirii Prefecturii Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ciprian Manea, subprefectul județului Galaţi, a anunțat miercuri, 22 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea proiectului "Creşterea eficienţei energetice a Palatului administrativ al judeţului Galaţi - Corp A". Proiectul este realizat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne și beneficiazã de finanţare nerambursabilã în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar responsabilii acestuia se laudă cu finanțare 100%.

„Obiectivul general al proiectului constă în tranziția către un fond construit rezilient și verde. Obiectivul specific al proiectului vizeazã renovarea energeticã moderatã a Palatului administrativ al judeţului Galaţi, situat în strada Domneascã nr. 56 și crearea unei infrastructuri adecvate termic și energetic necesarã desfãşurãrii activitãţilor în condiţii optime. Intervenţiile de creştere a eficienţei energetice propuse pentru clãdire în cadrul Auditului energetic vor conduce la scãderea consumului anual de energie finalã în clãdire, scãderea consumului anual specific de energie primarã, scãderea emisiilor de gaze cu efect de serã şi, implicit, reducerea costurilor cu utilitãţile”, a explicat reprezentantul guvernului. Acesta a mai spus că valoarea totalã a proiectului la data semnãrii contractului de finanţare este de 10.908.088,85 lei cu TVA, iar durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, respectiv, între 14.02.2023 – 13.02.2026.

Recondiționarea clădirii în care funcționează în prezent Prefectura Galați se va desfășura în etape, în funcție de proiectul pe care îl va realiza executantul lucrărilor. „Conform raportului de audit energetic, clãdirea este încadratã într-o clasã energeticã inferioarã (clasa B), iar dupã implementarea proiectului nivelul de performanţã energeticã va fi asimilabil indicatorilor de clãdire cu înaltã performanţã energeticã (clasa A). Toate lucrãrile vor fi executate cu respectarea principiului “Do No Significant Harm“(DNSH), aşa cum este prevãzut în art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care sã faciliteze investițiile durabile, prin crearea unui sistem de clasificare  pentru activitãţile economice durabile din punctul de vedere al mediului. Contractul de finanţare a fost semnat în data de 14.02.2023 între Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice şi Administraţiei  şi Ministerul Afacerilor Interne”, se menționează în comunicatul de presă dat publicității la finalul conferinței de presă.

Citit 2123 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2023 18:38

6 comentarii

  • postat de Lenc Iulian
    Luni, 27 Februarie 2023 21:18
    5.13.158.***
    Poate nu uitați și de blocurile din spatele Prefecturii...

    Care arată atât de jalnic, mizerabil(comunist), de pe pereții lor văzându-se cum se scurge mizeria...
    0
    0
  • postat de Doru
    Joi, 23 Februarie 2023 09:21
    95.76.37.***
    Sa vedem ce se mai fura tura asta la modernizarea cladirii.
    In 2004 la reabilitare si consolidare au fost furare piesele de bronz
    ale ceasului mare, tot atunci au disparut si blazoanele cu ancora prinse
    in feroneria scarilor. Oglinzile venetiene din holuri au disparut si ele fara urma
    si nimeni nu a pornit niciun fel de ancheta pentru a descoperi faptasii.
    Ce sa intelegem?
    Mama voastra de hoti ordinari!
    0
    0
  • postat de Contribuabil
    Joi, 23 Februarie 2023 08:20
    81.12.150.***
    Modernizarea va fi in ... stilul arhitecturii moderne a cladirii primariei? N-ar fi exclus ...
    Vedem ce-o iesi de 10 meleoane.
    0
    0
  • postat de teo
    Miercuri, 22 Februarie 2023 21:19
    5.14.132.***
    O ECONOMIE (locala/nationala/mondiala) e definita de costuri si venituri. Ori observ ca mai toate proiectele PNRR nu sunt decat costuri care nu aduc venituri, cel mult reduc alte costuri(intretinere, facturi utilitati). Deci, unde e redresarea economica?
    0
    0
  • postat de Traian
    Miercuri, 22 Februarie 2023 21:02
    5.14.132.***
    Planul de redresare e national, dar fondurile ajung la companii,societati etc. Valoarea proiectelor e calculata la nivelul pietei europene, atunci de ce salariile nu sunt calculate tot la acelasi nivel? Observ ca societatile sunt platite la nivel european, insa mai departe ele isi platesc angajatii la alt nivel. Ar fi fost corect ca oricine accesa bani din PNRR sa fie conditionat de introducerea venitului minim european. Altfel,ramanem la salariul de 2000 de lei,mereu se vor gasi scuze de a evita marirea lor.
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Miercuri, 22 Februarie 2023 20:47
    5.13.147.***
    Tot Tancrad si Lemacons ? Sa dea Domnul sa fie ei si sa se incadreze in termenul si pretul contractat. DAR NU CRED. Ar fi vorba cantecului: DOAR O MINUNE ...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.