Şase candidaţi pentru Primăria Schela

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe 26 septembrie, localnicii comunei Schela vor decide cine le va fi primar pentru următorii 2 ani care au mai rămas din acest mandat *

Guvernul a stabilit această dată pentru alegeri deoarece  primarul comunei Schela, social-democratul Iacov Bărceanu, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fiind acuzat că, împreună cu secretara, a întocmit documente fictive privind angajarea a 120 de persoane, cauzând astfel AJOFM Galaţi un prejudiciu de circa 300.000 de lei. 

Biroul Electoral de Circumscripţiei al comunei, format din 7 persoane, şi-a intrat deja în drepturi. Preşedinta BEC Schela este judecătoarea Stela Ivan, iar locţiitor îi este judecătorul Adrian Bobocea.

Ceilalţi 5 membri ai biroului electoral sunt reprezentanţi ai partidelor politice: 2 de la PDL, şi câte 1 de la PSD, PC şi PNL.

Nu mai puţin de 6 candidaţi la Primărie s-au aliniat la start şi aşteaptă cu înfrigurare începerea campaniei electorale. După cum am aflat de la preşedinta BEC, judecătoarea Stela Ivan, în cursa pentru fotoliul de primar s-au înscris până acum 5 politicieni şi un independent. Este vorba despre:

·    Sorin Stroia – independent,

·    Ionel Neamţu – PDL,

·    Ioel Baranga – PNL,

·    Gicu Uşurelu – PC,

·    Maricel Petrea – PSD,

·    Stela Mihaela Frangulea – UNPR.

Trebuie spus că Maricel Petrea, candidatul PSD, este actualmente viceprimarul comunei, cel care a preluat interimatul la primăria localităţii şi care ani în şir a făcut echipă la conducerea localităţii cu primarul Bărceanu.

Pe 11 septembrie candidaturile vor rămâne definitive şi va începe campania electorală.

Citit 4292 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.