Victor Paul Dobre, ministru din umbră

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă PNL va câştiga alegerile, Victor Paul Dobre va fi ministrul Administraţiei şi Internelor *

În guvernul din umbră al lui Crin Antonescu, liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, este desemnat ministrul Administraţiei şi Internelor. Crin Antonescu nu l-a ales întâmplător pe liberalul gălăţean.

Preşedintele Traian Băsescu l-a botezat, cu respect, pe Dobre „ministrul dezastrelor” pentru operativitatea şi profesionalismul cu care a gestionat situaţia inundaţiilor în perioada în care a fost secretar de stat în MAI.

Deputatul Dobre consideră că la desemnarea sa pentru acest important portofoliu, liderul naţional al PNL a avut în vedere îndelungata sa experienţă în administraţie, responsabilităţile pe care le-a avut şi la conducerea PNL, faptul că şi-a îndeplinit toate mandatele de până acum.

Guvernul din umbră al PNL nu are însă nicio legătură cu cabinetul care ar putea conduce ţara după o moţiune de cenzură victorioasă. Nu e un cabinet de criză, decât în cazul în care guvernarea şi-o asumă integral PNL. Guvernul din umbră al lui Crin este cel cu care PNL se va prezenta în campania electorală a unor alegeri anticipate.

„Am convenit cu PSD că vom face moţiune de cenzură împreună. Ne dorim să dăm jos Guvernul Boc. Apoi va fi necesară o nouă majoritate parlamentară şi un guvern susţinut de majoritate compus dintr-un prim-ministru independent, specialist în domeniul economic şi format din oameni politici sau tehnicieni propuşi de partidele care formează majoritatea”.

„Acel guvern va trebui să ia un set de măsuri imediate. În acest moment între PSD şi PNL au loc discuţii privind programul minimal al acelui cabinet şi care în final să ducă la organizarea, mai devreme sau mai târziu, de alegeri anticipate. E soluţia intermediară pentru depăşirea actualei crize”, a explicat Victor Paul Dobre.

Citit 673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.