Groapă proaspăt săpată pe aleea de granit de la P-uri
Foto: Anca Melinte

Groapă proaspăt săpată pe aleea de granit de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Întrebare de o mie de puncte: ce se întâmplă în Galați după ce o alee pietonală aflată pe final de modernizare este deja betonată și pavată cu dale de granit? Desigur, este spartă! Nu e glumă, ci realitate! Constructorii care ar trebui să isprăvească, pe 27 iunie 2023, modernizarea promenadei de la P-uri, se îndeletniceau, vineri, 16 iunie 2023, cu săparea unei gropi în spatele "izvorului" cursului de apă amenajat. Desigur, dalele fuseseră decupate, dar betonul nu se lăsa spart cu una cu două.

"Un nou termen de finalizare a modernizării de la P-uri", scriam în ediția de duminică a ziarului "Viața liberă", relatând că data de finalizare a investiției a fost modificată cu markerul pe panoul de șantier, din 27 aprilie în 27 iunie 2023. Și ne-am grăbit să scriem că a fost ridicată organizarea de șantier, zona pe care o ocupa fiind eliberată.

Luni, dimineață, amenajarea de șantier a fost repusă pe poziții, semn că fusese îndepărtată doar pentru a facilita accesul gălățenilor la evenimentele de pe Faleză - concerte și festival culinar! Ne recunoaștem sincer naivitatea, ca să nu spunem optimismul exagerat și trecem direct la groapă.

La groapa pe care muncitorii o săpau de zor, vineri dimineață.

Dacă ținem seama de unul dintre comentariile cititorilor noștri, postate la articolul precedent, n-ar fi singura săpată: "Deocamdată, constructorii întâmpină dificultăți la punerea în funcțiune a instalației de irigat în zona centrală superioară și din acest motiv au spart placa din beton în două locuri, pentru a găsi defecțiunea. Așa se întâmplă când torni placă de beton, nu ai acces la utilități decât cu picamerul (cap ai, minte-ți mai trebuie). Soluțiile erau ori «țeava în țeavă», ori mai bine folosirea pavelelor pe substrat de piatră spartă și nisip. A doua soluție se folosește în țările în care s-a auzit de pragmatism (Olanda, Germania)", afirmă cititorul care semnează cu numele Ivașcu.

Noi am încercat să aflăm de la Primărie ce-i cu groapa proaspăt săpată. Ni s-a comunicat că sunt intervenții ale constructorului, în cadrul lucrărilor care nu sunt încă finalizate. Intervenții care nu implică, însă, cheltuieli suplimentare de la bugetul local.

Rămâne de văzut ce alte intervenții va presupune sosirea pompei care va pune în funcțiune arteziana și cursul de apă, precum și probele care vor urma...

Citit 6889 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2023 07:18

8 comentarii

  • postat de Stefan
    Duminică, 18 Iunie 2023 08:20
    5.13.168.***
    Oricum le pun degeaba si prost. In zona Ireg - general clampane dalele alea de zici ca dansezi step. Si nu decat un an. Dar responsabilul de la primarie care trebuie sa supravegheze aspectele legate de garantie face nani, cu buzunarele pline de plicuri cu bani.
    0
    0
  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 17 Iunie 2023 19:01
    5.13.147.***
    "Cine v-a lucrat aici" ?
    0
    0
  • postat de e
    Sâmbătă, 17 Iunie 2023 15:47
    78.96.87.***
    Au stricat mai mult decit au renovat aceasta alee dintre P.Ce e cu jgheabul acela de adapat vacile?Acolo probabil galatenii vor arunca tot felul de mizerii si ce au reusit sa faca?
    0
    0
  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 17 Iunie 2023 13:50
    5.13.162.***
    numai la galati se pot intampla de astea! parca este blestemat orasul asta!
    0
    0
  • postat de Ar fi bine și o cișmea să bem și noi apă
    Sâmbătă, 17 Iunie 2023 07:17
    109.166.133.***
    Eiii, au făcut ca la asfaltare printre blocuri sau case, turnau asfalt peste capacele metalice de vizitare a canalelor, apoi, veneau cei de la ApăCanal, să le caute, apoi să le configureze, pentru a avea acces la căminele de colectare a apei pluviale sau la branșamente. Aici când să se ia în primire
    0
    0
  • postat de paloma
    Sâmbătă, 17 Iunie 2023 01:13
    5.13.138.***
    Deci nu ne dezicem...Au ramas in oras numai meseriasii !!! "De la vladica pana la opinca" !!!
    0
    0
  • postat de Iuliu
    Vineri, 16 Iunie 2023 22:07
    46.97.176.***
    ???

    Bolovanul/calâpul acela din care cică, chipurile ar trebui să iasă apa în curgătoarea aceea, nu puteau să-i de-a o formă ca de stâncă/munte, exact ca și cum ar izvorî dintr-un munte, dintr-o stâncă...!?? Așa, calâp de săpun, in forma aceea de cub, parcă e adăpătoarea de la țară. Unii zici că
    0
    0
  • postat de Fuya
    Vineri, 16 Iunie 2023 20:55
    89.39.81.***
    Imi vine sa urlu cand vad cata prostie zace in orasul asta cand vine vorba de lucrari publice.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.