Scandal de weekend la PDL

Scandal de weekend la PDL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a votat propunerea de excludere din partid a deputatului Mihai Boldea Acesta declară: * Mihail Boldea: „O şedinţă mişelească, acţiunea unor ageamii politici” * Senatorul Marius Necula răspunde: „Viitorul politic al deputatului Boldea este la PC” *

Atacurile extrem de dure ale deputatului PDL Mihail Boldea la adresa liderului naţional şi premierului Emil Boc au devenit deja un fel de sport săptămânal dacă nu zilnic.

Sâmbătă,  deputatul a primit vestea că nu mai este dorit în PDL Galaţi. Contraatacul şi replica au fost pe măsură. Boldea vrea să răstoarne conducerea interimară a senatorului Marius Necula şi să instaureze o nouă echipă la cârma municipalei PDL.

„Acţiunea unor scamatori politici”

Deputatul Boldea ne-a povestit că sâmbătă, la prânz, a aflat de un coleg de partid şi prieten care l-a sunat că la şedinţa Biroului Permanent Local de vineri, despre existenţa căreia nu a ştiut nimic, a fost exclus din partid.

„A fost o şedinţă mişelească organizată de către dl senator Marius Necula ca preşedinte interimar al organizaţiei municipale. A avut grijă să-şi pună în Biroul Permanent acoliţi, prieteni, ageamii politici”.

„Potrivit statutului PDL, eu nu pot fi exclus decât la propunerea Biroului Permanent Naţional cu acordul Consiliului Naţional de Coordonare. Mi-e greu să caracterizez acţiunea unor scamatori politici care nu au ce să caute în Birou să promoveze strategia PDL”, ne-a declarat Boldea.

Deputatul consideră că de vină pentru măsură sunt declaraţiile lui politice, declaraţii despre care spune că ţin de libertatea de exprimare. Boldea afirmă că nici măcar nu se salută cu senatorul Necula, cu care nu a vorbit din luna iunie, pentru că este „un om fără principii pentru care politica, descrisă ca artă a negocierii este echivalentă cu minciuna”.

Boldea a mai spus că potrivit noului statut îşi va depune adeziunea la PDL Brăila: „Nu voi fi membru al Galaţiului, deci le urez mult succes. Este jenant ce se petrece şi dovedeşte existenţa haosului la nivelul organizaţiei locale şi judeţene a PDL Galaţi”.

„Nu plec din PDL!”

„Când se va dizolva PDL voi pleca şi eu. Eu sunt născut luptător. Nu voi tolera un om care este interesat doar să-şi promoveze propria imagine, propriile interese, avarismul, fără nimic de-a face cu interesele partidului sau ale cetăţenilor”.

„Voi lupta împotriva lui şi voi face în aşa fel încât în acest partid să se reinstaureze ordinea. Voi propune la Bucureşti ca acest birou politic interimar să fie dizolvat, să se instituie de către Bucureşti o conducere interimară până la organizarea alegerilor”.

„Bucureştiul nu tolerează o astfel de situaţie când se pune problema unei moţiuni de cenzură, unei eventuale propuneri de suspendare a preşedintelui României şi este nevoie de votul tuturor parlamentarilor”, a conchis Boldea.

Propunere votată cu majoritate covârşitoare

Replica senatorului PDL Marius Necula a fost echilibrată şi decentă faţă de atacul dur al lui Boldea: „Ca să afle ce decizii se iau, Mihail Boldea ar fi trebuit să participe la aceste şedinţe de Birou, unde este membru şi are poziţia de vicepreşedinte al partidului”.

„Conform statutului a fost invitat de fiecare dată şi suntem la a cincea şedinţă de când sunt eu preşedinte la care refuză să vină. Mihail Boldea nu a fost exclus, este doar o propunere şi un vot. Statutul nu permite BPL să-l excludă”.

„Cei prezenţi au făcut această propunere către Biroul Permanent Judeţean care dacă va exista o decizie majoritară, o va înainta Biroului Permanent Naţional. Ceea ce cred eu că ar trebui să-l pună pe gânduri sunt discuţiile purtate şi faptul că din 26 de membri prezenţi (din cei 29), 24 au votat pentru excludere”.

„Au fost două abţineri, dintre care una a mea. Eu am spus în plen că Mihai ar putea fi recuperat şi să vină să activeze alături de ceilalţi membri şi de aceea eu voi vota cu abţinere. Deci nu sunt eu la originea acestei decizii care este într-adevăr foarte dură”.

„Această decizie este luată din cauză că el nu activează. Nu vine la şedinţe, nu mai participă, nu mai discută, de fiecare dată când este sunat refuză să stea de vorbă. Nu e din cauza criticilor”.

„Şi eu am criticat partidul şi dovada faptului că au fost critici constructive este promovarea mea”, a declarat Necula. Cât despre „amatorismul Biroului Permanent Local”, senatorul a subliniat că acest for este compus din lideri de zone, de colegii, şefii organizaţiilor de femei, pensionari şi tineret, cinci consilieri locali şi reprezintă „coloana vertebrală a organizaţiei municipale”:

„Bănuiesc că îi respectă foarte mult pe cei de la PC. El are cu totul şi cu totul alte interese, interese personale. El a vrut să plece la PSD, dar cei de la PSD l-au refuzat pentru că nu vor să-şi complice existenţa cu un asemenea om în rândurile lor”.

„L-au folosit ca să ne atace pe noi din interior. Altfel, cum vă explicaţi că de atâtea luni de zile Mihail Bodea nu are decât o pasiune, să dea în PDL, în absolut toţi. Toţi sunt ageamii, ticăloşi. Discuţiile sunt avansate cu PC, fiind de notorietate că Mihai Boldea este copilul de casă al lui Eugen Durbacă. Destinul său este la PC”, a spus Necula. 

Senatorul a refuzat să răspundă atacului virulent al lui Boldea: „Ştiu foarte multe, pot să spun foarte multe, dar azi când discutăm Boldea este coleg de partid cu mine, fie că-mi place sau nu. Sunt mesagerul celor care compun organizaţia municipală şi care în majoritate covârşitoare au votat pentru excludere. Toţi sunt ageamii?”.

Mircea Toader: „Sunt pentru sancţionare”

Liderul judeţean al PDL Galaţi, Mircea Toader a declarat în presa centrală că nu este de acord cu excluderea deputatului Mihail Boldea din partid:

„Sunt pentru sancţionare, căci el a continuat ieşirile în presă împotriva conducerii partidului şi a Guvernului, deşi Biroul Permanent Naţional interzisese acest lucru”.

„Propunerea BPL va ajunge pe masa Biroului Permanent Judeţean, care o va analiza şi, în funcţie de hotărârea membrilor, o va înainta Consiliului Naţional de Coordonare, singurul for intern abilitat să excludă din partid un parlamentar".

Cât despre intenţia declarată a lui Boldea de a desfiinţa conducerea interimară şi a numi alta, senatorul nu-şi face griji. Necula a precizat că Biroul Permanent Naţional a aprobat acum două luni conducerea interimară a municipalei PDL şi numirea lui ca preşedinte interimar.

Mai mult, conducerea partidului l-a acceptat şi validat preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică. „Dacă Mihail Boldea şi cei de la Bucureşti consideră că el reprezintă viitorul partidului, nu am nimic împotrivă”, a declarat Necula.

Un lucru e cert, scandalul din PDL e abia la început.

Citit 2435 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.