Europensionarii gălăţeni au pichetat Preşedinţia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Nu mai avem timp să aşteptăm până în 2012” *

Nu mai puţin de 20 de pensionari gălăţeni, în frunte cu liderul Alianţei Europensionarilor, Cristea Toader, au pichetat ieri Palatul Cotroceni, în speranţa unei întrevederi cu preşedintele României, Traian Băsescu.

După cum am aflat de la Cristea Toader, mult mai mulţi pensionari au vrut să se deplaseze la Bucureşti, dar nu au avut bani să o facă. În faţa palatului prezidenţial, europensionarii gălăţeni s-au întâlnit cu alţi 40 de tovarăşi de generaţie din Bucureşti şi Piteşti.

Deşi ar fi vrut să stea faţă în faţă cu şeful statului, europensionarii nu au avut şansa să discute despre sărăcia reală cu preşedintele, acesta fiind plecat din ţară.

O delegaţie de şase pensionari, printre care şi liderul gălăţean s-a întâlnit, ca şi data trecută cu unul dintre consilierii prezidenţiali. „Am vorbit cu dl Mişcoci, căruia i-am lăsat şi un memoriu cu toate doleanţele noastre, la care aşteptăm un răspuns în următoarele 15 zile”.

„Cele mai importante doleanţe ale noastre sunt acordarea grupelor I şi II de muncă de la 1 noiembrie anul acesta, valoarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu pe economie şi nepromulgarea legii pensiilor, care este pur şi simplu criminală”.

„Domnul Mişcoci ne-a ascultat şi ne-a dat dreptate. I-am spus că vom da statul în judecată pentru acordarea grupelor de muncă şi că nu avem timp să aşteptăm până în 2012, când spune premierul Emil Boc că se vor rezolva toate”.

„Noi suntem de pe acum terminaţi. A fost o întâlnire mai constructivă decât data trecută. O să mai insistăm în speranţa că ni se vor rezolva doleanţele”, ne-a declarat ceva mai optimist Cristea Toader, la ieşirea de la Cotroceni.

Citit 570 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.