Complex administrativ cu trandafiri albi

Complex administrativ cu trandafiri albi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Ioan O. Porumb: „La 15 noiembrie ne vom muta” *

Aflat în faza terminală de construcţie, Complexul Administrativ Rădeşti, cu prima cupă de pământ, de la fundaţie, „muşcată” în 2009, pune această comună pe picior de egalitate cu acele unităţi teritorial-administrative din judeţ, în care se vede cu ochiul liber că s-a mişcat ceva în beneficiul comunităţilor locale.

Toate serviciile ce ţin de primărie vor fi mutate, în curând, aici. Asupra proiectului de bază, pus pe hârtie în anul 2004, s-a revenit de două ori. O dată, pentru ridicarea obiectivului cu 60 de centimetri; a doua oară, pentru includerea în el a unei magazii, amplasată separat, plus împrejmuirea.

Lunea trecută, la ora 7.20, primarul Ioan O. Porumb se afla pe şantier. „Dirija” mutarea unui gard din scânduri, asigurând, prin prezenţa sa, pacea între echipa muncitori de la Legea 416 şi o localnică readusă cu proprietatea între limitele din titlul ei de proprietate.

Impunătoare, construcţia a răzbătut, nu uşor, până la finisări. Executant, o firmă din Corod, serioasă – S.C. Tralma S.R.L. Parter + un etaj. „După estimarea mea, ne-a declarat domnul Porumb, la 15 noiembrie ne vom putea muta”.

„Scăpăm de înghesuiala de la Căminul Cultural. Va fi eveniment pentru comună. Sper, de aceea, să nu se ivească factori meteorologici de ultimul moment, ce ne-ar obliga la o prelungire neprevăzută a duratei efectuării finisărilor, retuşurilor finale şi amenajării peisagistice exterioare”.

„La şosea, gard din fier forjat, după un model interbelic. Pe fiecare stâlp de la faţă, câte-un bec economic, cu funcţie ornamentală. Între gard şi DJ 242 H, în aliniament, alternanţe de trandafiri roşii şi albi.

Împrejmuirea stânga-dreapta şi cea de la spate, din tablă grofată, de culoare roşie. Zilele, lunile şi anii de zbucium „cheltuiţi” pentru punerea în operă a proiectului, se vor regăsi în memoriile lui Ioan O. Porumb.

Sfinţirea obiectivului, urmată de veselie şi petrecere generală, este planificată să aibă loc în 2011, la Duminica Mare, când va fi hram la Rădeşti.

Citit 829 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.