Primăria va avea un sediu nou

Primăria va avea un sediu nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii ar trebui să îşi spună părerea *

Ieri, consilierii locali au luat o decizie care ar fi putut rămâne în memoria publică drept o decizie istorică, dacă s-ar fi respectat nişte condiţii minime.

Adică, în cazul în care la şedinţă s-ar fi prezentat, cu respectul cuvenit pentru alegătorii care i-au votat, toţi cei 27 de consilieri locali, dacă şedinţa ar fi început la fix, nu la şi douăzeci şi, cel mai important, dacă hotărârea ar fi fost luată în armonie cu legile democraţiei.

Pe scurt, cei 17 aleşi locali prezenţi au votat ca Primăria municipiului Galaţi să înceapă construcţia unui nou sediu, considerând că a cumpăra actuala clădire – restituită, prin decizie judecătorească, proprietarului de drept, Pierre Macri – cu cinci milioane de euro este prea mult.

Aşadar, s-a stabilit ca, în termen de doi ani şi jumătate, Galaţiul să aibă o nouă primărie, timp în care municipalitatea va plăti chirie proprietarilor clădirii de pe Domnească. Preţul pentru suprafaţa construită, stabilit prin hotărâre de Guvern, indică doi lei pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că, timp de doi ani şi jumătate, Primăria va plăti 7.200 de lei pe lună.

În acest timp, noul sediul al Primăriei se va construi. Unde? Aici discuţia devine foarte interesantă. Deşi aleşii locali au decis în unanimitate să îi întrebe pe cetăţenii Galaţiului, printr-o consultare publică care ar fi locul cel mai potrivit, consilierii deja au ales locurile: fie la Pastilă (spre Faleză, în zona sediului Distrigaz, în parc), fie în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

unt două soluţii, pentru că a insistat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco să o propună pe a doua. Altfel, în cadrul „democraticei” consultări publice pe care, în nemărginita lor generozitate au propus-o aleşii locali, gălăţenii ar fi fost întrebaţi, probabil, astfel: „nu este aşa că doriţi un nou sediu al Primăriei la Pastilă?”.

Totuşi, după şedinţă, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a promis că la consultarea publică, cetăţenii vor fi lăsaţi să propună şi alte locaţii. Un lucru este sigur: decizia finală va fi luată până la finele lunii noiembrie, chiar de Serbările Galaţiului.

Cititorii care doresc să-şi spună părerea despre cele două locaţii alese de consilieri sau să propună altă amplasare sunt rugaţi să ne scrie pe adresa redacţiei: str. Domnească nr. 68 sau să intre pe site-ul ziarului nostru: www.viata-libera.ro.

Citit 1790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.