Legalizarea termoizolaţiilor, o belea pe capul gălăţenilor?

Legalizarea termoizolaţiilor, o belea pe capul gălăţenilor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vestea că până la finele anului sunt obligaţi să-şi autorizeze lucrările de termoizolaţie executate chiar şi cu ani în urmă la faţadele blocurilor a căzut ca un trăsnet pe capul gălăţenilor.

Mai trist este că după ce a aruncat deja „bomba” - somaţia intrării în legalitate - municipalitatea abia acum se scarpină în cap şi se gândeşte la o procedură simplificată, care să nu-i pună pe drumuri pe oameni şi să nu le scoată şi ultimul sfanţ din buzunar.

Câtă consecvenţă! În prag de iarnă, pare că acesta chiar era ultimul lucru de care aveau nevoie cetăţenii oraşului. Gălăţenii tună şi fulgeră împotriva Primăriei şi a celui care a anunţat toate aceste impuneri, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Puşi pe jar de teama amenzilor, unii sunt convinşi că problema estetică se putea rezolva cu câteva bidoane de vopsea. Curg reproşurile pentru alte „bube arhitectonice”, mult mai grave, pe care autorităţile nu le văd.

Unii gălăţeni arată cu degetul spre Brăila, unde problema a fost rezolvată cu niţică vopsea. Nu lipsesc nici ameninţările pentru următoarele alegeri şi cuvintele tăioase referitoare la profesia viceprimarului Ciumancenco.

De cealaltă parte sunt şi persoane care salută această decizie care va îndrepta coloristic oraşul şi va armoniza blocurile cu faţade bălţate sau papagal.

Sunt gălăţeni care propun ca Primăria să suporte costul autorizaţiilor de construcţie, în contul aportului acesteia la izolarea termică, prevăzut prin lege şi niciodată dat!

Alţii arată spre Brăila care  a rezolvat problema cu câteva găleţi de var, Primăria urmând să vopsească blocurile din fonduri proprii. Cei mai supăraţi gălăţeni propune demolarea izolaţiei, ca să rămână faţada blocurilor coşcovită, decolorată şi pereţii plini de igrasie.

Dumneavoastră ce părere aveţi despre această măsură impusă de autorităţi? Scrieţi-ne!

CITEŞTE AICI ŞI Banii, viaţa sau autorizaţia

Citit 2432 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.