Fiscul montează balustradă la scările spre registratură. Un pericol public remarcat la timp

Fiscul montează balustradă la scările spre registratură. Un pericol public remarcat la timp
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Până nu cu mult timp în urmă, scările de acces către registratura de la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați, din strada Brăilei, erau un adevărat pericol public, unde foarte ușor s-ar fi putut produce un accident grav.

Construite în spirală, scările au o înălțime de circa patru metri, neavând nici balustradă de protecție, nici vreun covor antiderapant. Pe vreme ploioasă sau pe una cu ger, în care suprafețele exterioare îngheață foarte ușor, oricine se putea dezechilibra, caz în care nu ar fi avut nimic de ce să se țină. Până jos sunt, așa cum spuneam, vreo patru metri, iar dacă cineva ar fi căzut de la înălțime, nu ar fi aterizat pe vreo saltea sau pe puf, ci tot pe scări de marmură, ori pe pavelele de beton de pe trotuar.

Știm cu toții cum se alunecă pe noile pavele din aproape tot orașul, pe teren plat, darămite pe niște scări fără niciun mijloc de protecție și amplasate într-o zonă în care curentul este foarte puternic, așa cum se întâmplă pe strada Brăilei, de la bănci până la Stirex.

Situația de mai sus ne-a fost semnalată, miercuri, 17 ianuarie, de un cititor al „Vieții libere”, care făcuse și câteva fotografii cu o săptămână înainte, pe data de 11 ianuarie.

Coincidență, în aceeași zi de miercuri, zona scărilor de la AJFP era deja împrejmuită pentru lucrări și se instalaseră deja stâlpii de susținere pentru viitoarea balustradă de protecție. „Scările de acces la registratura AJFP Galați din str. Brăilei sunt în proces de reabilitare și sunt împrejmuite, accesul fiind interzis. Sunt în curs de montare barele de protecție și sistemul antiderapant. Accesul către Registratura generală se face prin scările de pe rotondă, scări care au montate bare de protecție și sistem antiderapant”, ne-a comunicat Biroul de presă al AJFP Galați.

Se pare că a fost „gând la gând cu bucurie”, iar AJFP a început remedierea situației fără să știe de sesizarea trimisă pe adresa redacției noastre. Explicația oferită de Biroul de presă al instituției este că întreaga clădire a fost cuprinsă într-un proces de reabilitare, iar scărilor de la registratură le-a venit rândul acum.

Așa arătau scările pe 11 ianuarie 2024

Citit 3390 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2024 21:06

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Luni, 22 Ianuarie 2024 06:51
    213.233.88.***
    Cladirea aceasta are autorizatie ISU? Se poate publica?
    1
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.