A început modernizarea cartierului Siderurgiștilor Vest

A început modernizarea cartierului Siderurgiștilor Vest
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Au demarat lucrările pentru modernizarea cartierului Siderurgiștilor Vest, iar în curând se va interveni și în cartierul Aurel Vlaicu I, anunță Primăria Galați.

Cele două cartiere vor beneficia de: crearea de noi locuri de parcare și refacerea celor existente, reparații la carosabil și trotuare, realizarea de marcaje și semnalizări rutiere, desființarea construcțiilor provizorii (garaje, chioșcuri etc.), refacerea spațiilor verzi, realizarea de racorduri necesare stațiilor pentru mașinile electrice și hibrid etc.

Zona cartierului Aurel Vlaicu vizată este delimitată de străzile 1 Decembrie 1918, Basarabiei, Nufărului și A. Vlaicu, iar cea a cartierului Siderugiștilor Vest este delimitată de străzile Siderurgiștilor, Gh. Doja, Fagului și Energiei.

Pentru „Refacere sistem rutier și regenerare urbană Cartierele Aurel Vlaicu I și Siderurgiștilor Vest” a fost încheiat un contract multianual, pentru o perioadă de patru ani, cu Asocierea Citadina 98 SA - Tancrad SRL. Valoarea contractului este de 23,4 milioane de lei fără TVA.

„Așa cum am promis, continuăm programul de modernizare a cartierelor. În principal, pentru aceste două cartiere am prevăzut noi locuri de parcare, odată cu desființarea vechilor garaje, precum și refacerea carosabilului și a trotuarelor. Fiecare cartier este important și vom merge în aceeași linie”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Galerie de imagini

Citit 4583 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 23:14

3 comentarii

  • postat de Dani
    Vineri, 13 Octombrie 2023 10:26
    46.64.49.***
    In Micro 21 nu au făcut nimic.
    Au darmat doar unele garaje și atât.
    Poate ne spune primăria de ce nu se dărâmă și garajele din spate de la Kaufland și cele din spatele bl. L15, L16
    In Siderurgiștilor au darmat la fel câteva garaje lângă școala 10 și se lauda de parcă au făcut palate
    0
    4
  • postat de Highlander
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 22:20
    109.166.136.***
    Dar lucrările începute de peste un an de zile, de când s-au demolat garajele, în Micro 39 când se vor finaliza? De mai bine de 6 luni nu s-a mai mișcat nimic!
    0
    3
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 18:22
    5.13.178.***
    Citadina a oprit lucrarile in Micro 19, 20 si 39 si deschide alt front de lucru ? Pentru asta sunt incheiate contracte pe 4 ani ? Sa transformam aspectul Galati-ului sa arate ca dupa un uragan ??? BETONEL vrea sa arate ca ARE DORINTA sa faca "MULTE" dar PUTINTA IOC?
    0
    19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.