Două oferte pentru renovarea Teatrului Dramatic

Două oferte pentru renovarea Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, doi ofertanţi îşi dispută contractul de execuţie a lucrărilor de renovare integrată a Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”. Este vorba despre firmele Euras şi Rovis Lider, fiecare cu propriii subcontractanţi. Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, valoarea estimată a contractului licitat este de 19.825.095 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire „preţul cel mai scăzut”.

Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și apă caldă, instalarea unor surse alternative de producere a energiei, modernizarea instalațiilor de climatizare, reabilitarea instalațiilor interioare și exterioare, reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități etc. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Trebuie spus că sediul Teatrului Dramatic este o clădire de patrimoniu. Lucrările de construcție la actuala clădire a teatrului au început în 1924 și s-au terminat în 1941, potrivit datelor prezentate pe site-ul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Mai trebuie spus că imobilul a beneficiat de ample lucrări de consolidare şi renovare în perioada 2006-2008.

Citit 1693 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2024 07:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.