Mai mulţi bani pentru eliminarea cablurilor abandonate

Mai mulţi bani pentru eliminarea cablurilor abandonate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

„De multe ori spaţiul public este afectat de cabluri abandonate sau căzute, ceea ce creează pericol pentru circulaţia pietonală şi rutieră. De asemenea, avarierea unor capace ale căminelor de telecomunicaţii ale municipiului creează pericol pentru traficul pietonal”, recunoaşte Primăria municipiului Galaţi în caietul de sarcini al achiziţiei lansate pe site-ul propriu.

Nu mai puţin de 150.000 de lei fără TVA a pus la bătaie pentru eliminarea cablurilor de telecomunicații abandonate și înlocuirea capacelor de canalizații optice. Suma este mai mare decât în anii trecuţi, când valoarea estimată a achiziţiei acestor servicii nu depăşea 100.000 de lei fără TVA. Ofertele sunt aşteptate până pe 23 februarie, iar criteriul de atribuire al contractului va fi „preţul cel mai scăzut”.

În anii precedenţi, Ecosal şi-a asumat această activitate. De altfel, chiar în caietul de sarcini se precizează: „Cablurile rupte vor fi strânse şi predate Ecosal sub formă de deşeu stradal”.

Citit 2041 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 12:27

1 comentariu

  • postat de Mihai
    Vineri, 23 Februarie 2024 15:09
    5.13.220.***
    Fiecare "proprietar" de cablu trebuie sa aiba aviz de amplasament din partea Primariei. DE CE trebuie sa plateasca primaria din banii colectati din taxe si impozite pentru eliminarea acestor deseuri abandonate de diversi "proprietari", cand mai usor este sa someze proprietarii avand baza de date ?
    1
    46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.