Licitaţie pentru renovarea viitorului sediu al Teatrului "Gulliver"

Licitaţie pentru renovarea viitorului sediu al Teatrului "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În vreme ce la fostul cinematograf "Dacia" au început deja lucrările de renovare, fostul cinema "Ţiglina" abia îşi caută constructori. Contractul pentru "Renovare energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165 (fost cinematograf «Țiglina»)" a fost lansat în licitație publică. Valoarea estimată este de 14,3 milioane de lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 3 aprilie 2024. Pentru acest obiectiv, Primăria Galaţi a obținut o parte din finanțare, numai 2,5 milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Conform administraţiei locale, lucrările care vor fi executate cuprind: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/ sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/ reabilitarea/ modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/ modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc.

Aşa cum v-am mai informat, după încheierea lucrărilor de modernizare, această clădire ar urma să găzduiască Teatrul pentru Copii și Tineret "Gulliver", care nu are acum un sediu propriu.

Reamintim că după preluarea clădirilor fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a obținut contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare. Deja au început lucrările la clădirea fostului cinematograf "Dacia", unde ar putea funcționa un centru de robotică. La "Flacăra" s-ar putea desfășura evenimente socio-culturale, contractul pentru lucrările de modernizare fiind în procedură de achiziție.

Citit 1959 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2024 08:25

3 comentarii

  • postat de marr
    Luni, 18 Martie 2024 20:50
    86.124.201.***
    Care centre de Robotica ...cand mai toti pustanii/elevii nu stiu cum sa-si ia valea din orasul asta ?!
    Studiaza ca la urma sa Lucreze ...UNDE ?
    Pana la 'Spectacole' ...astea's lucrari care doar ALIMENTEAZA firmele de Partid . Ca mai peste tot in tara asta .
    2
    2
  • postat de pop vasile
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 12:05
    5.13.131.***
    De ce se degradeaza Casa de cultura a tineretului(Casa Rosie)? Cladirea a fost vandalizata in procent de 80-90%.Era "pe vermuri bune" in ea o sala de spectacole, o bijuterie .Totul este o ruina. Oare nu se poate face nimic pentru reabilitare? sau poate se urmareste ceva cu terenul de dedesupt????
    2
    25
  • postat de DISCO VIP 2000
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 11:31
    89.136.2.***
    In imagine se vad doar cosmelii si multa tziganie! Va rugam demanelizati acest oras!
    1
    29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.